AKADEMIJA PEKE Prešerna pojedina 9.2.25

Perutničke z babičinimi začimbami

Delite s prijatelji

0-Perutničke z babičinimi začimbami

  • Skupaj:30 min in mariniranje
  • Čas priprave:10 min
  • Čas mariniranja:1 ure
  • Čas peke:20 min
  • Način peke:direktni, srednja temperatura


SESTAVINE



  • 4 osebe
  • 4 nasekljani stroki česna
  • 1 žlica sveže sesekljanega origana
  • 1 sveže sesekljanega rožmarina
  • 5 olivnega olja
  • sol in poper po okusu
  • 1kg perutničk

PRIPRAVA

V večji samozapiralni vrečki zmešamo nasekljani česen, origano, rožmarin in olivno olje. Perutničke začinimo s soljo in poprom ter jih dodamo v vrečko. Vrečko nekajkrat obrnemo, da se začimbe razporedijo po perutničkah. Pustimo marinirati 1 uro.

Žar pripravimo za direktno peko na temperaturi 180 °C. Perutničke postavimo na rešetko s kožo navzdol.

Pečemo 20 minut, med peko jih trikrat obrnemo. Če imamo radi bolj hrustljavo zapečene, jih pečemo še nekaj minut dlje.




Razstavni salon Obiščite nas v našem razstavnem salonu na naslovu Litostrojska 40 v Ljubljani, kjer vam bomo najbolje posredovali vse informacije o našem asortimanu izdelkov ter vam povedali veliko koristnih nasvetov.






Dodano!

V košarico