Pikantna lososova nabodala

Delite s prijatelji


  • Skupaj:33 min
  • Čas priprave:25 min
  • Čas peke:8 min
  • Način peke:direktni, srednja temperatura


SESTAVINE



  • 4 osebe
  • 2 žlici nasekljanega svežega origana
  • 2 čajni žlički sezamovih semen
  • 1 čajna žlička mlete kumine
  • 1 čajna žlička grobo mlete soli
  • ¼ čajne žličke mletega čilija
  • 700g lososovega fileja brez kože
  • 2 limoni, narezani na tanke rezine
  • 2 žlici olivnega olja

PRIPRAVA

Žar pripravimo za direktno peko na temperaturi 180 °C.

V manjši posodi zmešamo origano, sezamova semena, kumino, sol in čili.

Lososov file narežemo na 3 cm debele kocke in jih napičimo na nabodala, tako da je med vsakim kosom rezina limone. Če uporabljamo lesena nabodala, uporabimo dve za vsako nabodalo. Namažemo jih z oljem in začinimo z mešanico začimb.

Nabodala pečemo 8 minut, med peko jih večkrat obrnemo.









Dodano!

V košarico