Akcija! Žari Weber in Broil king -15%

Pikantne kozice na žaru

Delite s prijatelji


  • Skupaj:44 min in mariniranje
  • Čas priprave:40 min
  • Čas mariniranja:2 uri
  • Čas peke:4 min
  • Način peke:direktni, visoka temperatura


SESTAVINE



  • 4 osebe
  • 80ml olivnega olja
  • 60ml sezamovega olja
  • 3 žlice sveže sesekljanega peteršilja
  • 2 žlici nasekljanega česna
  • 1 žlica kečapa
  • 1 žlica čilijeve paste
  • 1 čajna žlička soli
  • 1 čajna žlička popra
  • 3 žlice limoninega soka
  • 1 kg očiščenih repkov kozic

PRIPRAVA

V posodi zmešamo olivno olje, sezamovo olje, sesekljani peteršilj, sesekljani česen, kečap, čilijevo pasto, sol, poper in limonin sok. Tretjino marinade odlijemo, ker jo bomo uporabili za mazanje med peko.

Repke kozic damo v večjo samozapiralno vrečko in jih polijemo s preostankom marinade. Vrečko zapremo in dobro premešamo, da se marinada razporedi. Mariniramo v hladilniku 2 uri.

Žar pripravimo za peko na direktni način na temperaturi 250 °C. Repke vzamemo iz marinade in nabodemo na nabodala, tako da so prebodeni dvakrat – pri začetku repa in pri začetku trupa. Če uporabljamo lesena nabodala, jih pred peko pol ure namočimo v vodo, da med peko ne zagorijo.

Repke kozic pečemo 2 minuti na vsaki strani, med peko pa jih večkrat namažemo z marinado.









Dodano!

V košarico

NOVA LOKACIJA TRGOVINE! Več