Piščančja bedra s pečenimi češnjevimi paradižniki

Delite s prijatelji


  • Skupaj:40 min
  • Čas priprave:25 min
  • Čas peke:15 min
  • Način peke:direktni, visoka temperatura


SESTAVINE



  • 4 osebe
  • Piščančja bedra
  • 1 žlica naribane limonine lupine
  • 2 žlici sveže stisnjenega limoninega soka
  • 1 čajna žlička olivnega olja
  • 2 sesekljana stroka česna
  • 8 piščančjih beder brez kože
  • ščepec soli
  • ščepec grobo mletega popra
  • Češnjevi paradižniki
  • 500g češnjevih paradižnikov
  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 žlici sveže sesekljanega peteršilja
  • 1 čajna žlička naribane limonine lupine
  • 1 žlica sveže stisnjenega limoninega soka
  • 1 žlica kaper
  • ščepec soli
  • ščepec grobo mletega popra

PRIPRAVA

Žar pripravimo za peko na direktni način na temperaturi 230 °C.

V večji samozapiralni vrečki zmešamo limonino lupino, limonin sok, olivno olje in sesekljani česen. Dodamo bedra in vrečko dobro premešamo, da se marinada porazdeli. Mariniramo v hladilniku 15 minut in vmes vrečko večkrat obrnemo.

Bedra vzamemo iz vrečke in jih začinimo s soljo in poprom. Pečemo jih nad direktnim ognjem približno 15 minut in jih med peko večkrat obrnemo.

Paradižnike položimo v manjši pekač ali aluminijasto posodico in jih zmešamo z 2 žlicama olivnega olja ter jih pečemo v žaru približno 18 minut, da se zmehčajo. Nato dodamo peteršilj, limonin sok in naribano lupino ter kapre, posolimo in popopramo.

Češnjeve paradižnike postrežemo na krožniku ob piščančjih bedrih.









Dodano!

V košarico

NOVA LOKACIJA TRGOVINE! Več