Piščančja bedra s pečenimi češnjevimi paradižniki

Delite s prijatelji


  • Skupaj:40 min
  • Čas priprave:25 min
  • Čas peke:15 min
  • Način peke:direktni, visoka temperatura


SESTAVINE



  • 4 osebe
  • Piščančja bedra
  • 1 žlica naribane limonine lupine
  • 2 žlici sveže stisnjenega limoninega soka
  • 1 čajna žlička olivnega olja
  • 2 sesekljana stroka česna
  • 8 piščančjih beder brez kože
  • ščepec soli
  • ščepec grobo mletega popra
  • Češnjevi paradižniki
  • 500g češnjevih paradižnikov
  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 žlici sveže sesekljanega peteršilja
  • 1 čajna žlička naribane limonine lupine
  • 1 žlica sveže stisnjenega limoninega soka
  • 1 žlica kaper
  • ščepec soli
  • ščepec grobo mletega popra

PRIPRAVA

Žar pripravimo za peko na direktni način na temperaturi 230 °C.

V večji samozapiralni vrečki zmešamo limonino lupino, limonin sok, olivno olje in sesekljani česen. Dodamo bedra in vrečko dobro premešamo, da se marinada porazdeli. Mariniramo v hladilniku 15 minut in vmes vrečko večkrat obrnemo.

Bedra vzamemo iz vrečke in jih začinimo s soljo in poprom. Pečemo jih nad direktnim ognjem približno 15 minut in jih med peko večkrat obrnemo.

Paradižnike položimo v manjši pekač ali aluminijasto posodico in jih zmešamo z 2 žlicama olivnega olja ter jih pečemo v žaru približno 18 minut, da se zmehčajo. Nato dodamo peteršilj, limonin sok in naribano lupino ter kapre, posolimo in popopramo.

Češnjeve paradižnike postrežemo na krožniku ob piščančjih bedrih.




Razstavni salon Obiščite nas v našem razstavnem salonu na naslovu Stara ježica 9 v Ljubljani, kjer vam bomo najbolje posredovali vse informacije o našem asortimanu izdelkov ter vam povedali veliko koristnih nasvetov.






Dodano!

V košarico