500g štručka focaccia kruha, narezanega na 8 rezin
60ml olivnega olja
PRIPRAVA
V večji posodi zmešamo piščančje prsi in 2 dcl italijanskega preliva za solato ter mariniramo v hladilniku vsaj 3 ure.
Žar pripravimo za peko na direktni način pri temperaturi 240 °C.
Marinado odstranimo z mesa in piščančje prsi pečemo 7 minut na vsaki strani, da sredica mesa ni več rožnata in da prsi dobijo rjavo skorjico. Nato jih damo z žara in počakamo, da se ohladijo. Ohlajene prsi narežemo na 1 cm debele rezine.
V večji posodi zmešamo rezine piščančjih prsi, špinačo, ki smo jo pred tem natrgali na manjše koščke, sesekljane sveže paradižnike in 1 dcl italijanskega preliva za solato. V posodo nadrobimo še feta sir in zmes dobro premešamo, da se vse sestavine porazdelijo.
Rezine kruha namažemo z olivnim oljem in jih pečemo na rešetki 1 minuto na vsaki strani, nato jih odstavimo z žara in obložimo z zmesjo piščančjih prsi in zelenjave.