Akcija! Žari Weber in Broil king -15%

Piščančja brusketa s suhimi paradižniki

Delite s prijatelji


  • Skupaj:45 min in mariniranje
  • Čas priprave:15 min
  • Čas mariniranja:3 ure
  • Čas peke:30 min
  • Način peke:direktni, visoka temperatura


SESTAVINE



  • 8 oseb
  • 500g piščančjih prsi brez kože in kosti
  • 3dl italijanskega preliva za solato
  • 500g sveže špinače
  • 200g feta sira
  • 8 sesekljanih posušenih paradižnikov (ne v olju)
  • 500g štručka focaccia kruha, narezanega na 8 rezin
  • 60ml olivnega olja

PRIPRAVA

V večji posodi zmešamo piščančje prsi in 2 dcl italijanskega preliva za solato ter mariniramo v hladilniku vsaj 3 ure.

Žar pripravimo za peko na direktni način pri temperaturi 240 °C.

Marinado odstranimo z mesa in piščančje prsi pečemo 7 minut na vsaki strani, da sredica mesa ni več rožnata in da prsi dobijo rjavo skorjico. Nato jih damo z žara in počakamo, da se ohladijo. Ohlajene prsi narežemo na 1 cm debele rezine.

V večji posodi zmešamo rezine piščančjih prsi, špinačo, ki smo jo pred tem natrgali na manjše koščke, sesekljane sveže paradižnike in 1 dcl italijanskega preliva za solato. V posodo nadrobimo še feta sir in zmes dobro premešamo, da se vse sestavine porazdelijo.

Rezine kruha namažemo z olivnim oljem in jih pečemo na rešetki 1 minuto na vsaki strani, nato jih odstavimo z žara in obložimo z zmesjo piščančjih prsi in zelenjave.









Dodano!

V košarico

NOVA LOKACIJA TRGOVINE! Več