Akcija! Žari Weber in Broil king -15%

Piščančja nabodala po havajsko

Delite s prijatelji


  • Skupaj:25 min in mariniranje
  • Čas priprave:10 min
  • Čas mariniranja:2 uri
  • Čas peke:15 min
  • Način peke:direktni, srednja temperatura


SESTAVINE



  • 8 oseb
  • 4 piščančja prsa
  • 500g vloženega ananasa v kockah
  • ščepec česna v prahu
  • ščepec mletega ingverja
  • 1 žlica sezamovega olja
  • 2 žlici martinija
  • 3 žlice rjavega sladkorja
  • 3 žlice sojine omake

PRIPRAVA

Piščančje prsi narežemo na 3 cm debele kocke. V večji posodi zmešamo sojino omako, rjavi sladkor, martini, sezamovo olje, ščepec ingverja in ščepec mletega česna. V dobljeno marinado vmešamo kocke ananasa in narezane piščančje prsi. Dobro premešamo, da se marinada enakomerno porazdeli.

Žar pripravimo za peko na direktni način pri temperaturi 200 °C.

Kocke ananasa in narezane piščančje prsi vzamemo iz marinade in jih nabodemo na nabodala. Če uporabimo lesena nabodala, jih za 30 minut namočimo v vodo, da med peko ne zagorijo. Priporočamo uporabo nabodala z dvema konicama, da se pri obračanju sestavine na nabodalu ne vrtijo.










Dodano!

V košarico

NOVA LOKACIJA TRGOVINE! Več