Piščančja nabodala s slanino

Delite s prijatelji


  • Skupaj:45 min in mariniranje
  • Čas priprave:25 min
  • Čas mariniranja:1 ure
  • Čas peke:20 min
  • Način peke:direktni, srednja temperatura


SESTAVINE



  • 6 oseb
  • 3 piščančjih prsi brez kože in kosti
  • 250g slanine
  • 250g vloženega ananasa v kockah
  • 2 sesekljani mladi čebuli
  • 10 večjih šampinjonov
  • 2 žlici repičnega olja
  • 2 žlici medu
  • 60ml jabolčnega kisa
  • 60ml sojine omake

PRIPRAVA

V večjo posodo vlijemo sojino omako, jabolčni kis, med in repično olje ter dodamo sesekljano mlado čebulo. Marinado dobro premešamo. Šampinjone razpolovimo, piščančje prsi pa narežemo na 3 cm debele kocke in oboje vmešamo v marinado. Meso in gobe mariniramo v hladilniku vsaj 1 uro.

Žar pripravimo za direktni način peke pri temperaturi 200 °C.

Šampinjone in kocke piščančjih prsi vzamemo iz marinade in to v ponvi zavremo ter na srednje visoki temperaturi vremo še nadaljnjih 10 minut.

Kocke piščančjih prsi zavijemo v slanino in jih napičimo na nabodala, tako da je slanina pritrjena. Na nabodala izmenično napičimo še ananas in šampinjone. Če uporabimo lesena nabodala, jih pred peko za 30 minut namočimo v vodo.

Nabodala pečemo 15–20 minut, da postane slanina hrustljava. Med peko jih večkrat obrnemo in namažemo s povreto omako.









Dodano!

V košarico