V večjo posodo vlijemo sojino omako, jabolčni kis, med in repično olje ter dodamo sesekljano mlado čebulo. Marinado dobro premešamo. Šampinjone razpolovimo, piščančje prsi pa narežemo na 3 cm debele kocke in oboje vmešamo v marinado. Meso in gobe mariniramo v hladilniku vsaj 1 uro.
Žar pripravimo za direktni način peke pri temperaturi 200 °C.
Šampinjone in kocke piščančjih prsi vzamemo iz marinade in to v ponvi zavremo ter na srednje visoki temperaturi vremo še nadaljnjih 10 minut.
Kocke piščančjih prsi zavijemo v slanino in jih napičimo na nabodala, tako da je slanina pritrjena. Na nabodala izmenično napičimo še ananas in šampinjone. Če uporabimo lesena nabodala, jih pred peko za 30 minut namočimo v vodo.
Nabodala pečemo 15–20 minut, da postane slanina hrustljava. Med peko jih večkrat obrnemo in namažemo s povreto omako.