Piščančja nabodala v ananasovi marinadi

Delite s prijatelji


  • Skupaj:35 min in mariniranje
  • Čas priprave:20 min
  • Čas mariniranja:30 min
  • Čas peke:25 min
  • Način peke:direktni, srednja temperatura


SESTAVINE



  • 6 oseb
  • 1kg piščančjih prsi brez kože in kosti
  • 100g slanine
  • 2,5dl vloženega ananasa v kockah
  • 70ml sesekljani mladi čebuli

PRIPRAVA

V manjšem loncu zmešamo ananasov sok, rjavi sladkor in sojino omako in mešanico segrevamo. Tik preden marinada zavre, jo odstavimo z ognja.

Piščančje prsi narežemo na 3 cm debele trakove in jih zmešamo z marinado. Mariniramo v hladilniku 30 minut. Med tem pripravimo žar za peko na direktni način pri temperaturi 200 °C.

Ko je meso marinirano, ga vzamemo iz tekočine in ga na več mestih prebodemo na nabodala. Če uporabljamo lesena nabodala, jih za 30 minut namočimo v vodo, da med peko ne zagorijo.

Nabodala pečemo 15 minut, med peko jih večkrat obrnemo.









Dodano!

V košarico