Akcija! Žari Weber in Broil king -15%

Piščančja nabodala v jogurtovi marinadi

Delite s prijatelji


  • Skupaj:60 min
  • Čas priprave:50 min
  • Čas peke:10 min
  • Način peke:direktni, srednja temperatura


SESTAVINE



  • 6 oseb
  • 120ml olivnega olja
  • 120ml jogurtove polivke za solato
  • 3 žlice worcesterske omake
  • 1 žlica sveže sesekljanega rožmarina
  • 2 čajni žlički soli
  • ½ limone - sok
  • 1 čajna žlička belega kisa
  • ščepec popra
  • 1 žlica sladkorja
  • 5 polovic piščančjih prsi, brez kože in kosti

PRIPRAVA

V večjo posodo damo olivno olje, jogurtovo polivko, worcestersko omako, drobno sesekljani rožmarin, sol, limonin sok, kis, poper in sladkor ter dobro premešamo, da se sestavine porazdelijo.

Piščančje prsi narežemo na 3 cm debele kocke. Koščke piščanca damo v posodo z marinado in dobro premešamo, da se marinada porazdeli po mesu. Nato posodo pokrijemo in meso 30 minut mariniramo v hladilniku.

Po 30 minutah meso nabodemo na nabodala, tako da med koščki piščančjih prsi ne pustimo prostora. Če uporabljamo lesena nabodala, jih pred uporabo 30 minut namakamo v vodi, da med peko ne zagorijo. Preostanek marinade zavržemo.

Žar pripravimo za peko na direktni način pri temperaturi 200 °C. Nabodala pečemo na rešetki 8–12 minut, da v sredini niso več rozasta in da iz njih več ne uhaja sok. Med peko jih večkrat obrnemo.

Nabodala postrežemo z rezinami limone.









Dodano!

V košarico

NOVA LOKACIJA TRGOVINE! Več