- Skupaj:60 min
- Čas priprave:50 min
- Čas peke:10 min
- Način peke:direktni, srednja temperatura
SESTAVINE
- 6 oseb
- 120ml olivnega olja
- 120ml jogurtove polivke za solato
- 3 žlice worcesterske omake
- 1 žlica sveže sesekljanega rožmarina
- 2 čajni žlički soli
- ½ limone - sok
- 1 čajna žlička belega kisa
- ščepec popra
- 1 žlica sladkorja
- 5 polovic piščančjih prsi, brez kože in kosti
PRIPRAVA
V večjo posodo damo olivno olje, jogurtovo polivko, worcestersko omako, drobno sesekljani rožmarin, sol, limonin sok, kis, poper in sladkor ter dobro premešamo, da se sestavine porazdelijo.
Piščančje prsi narežemo na 3 cm debele kocke. Koščke piščanca damo v posodo z marinado in dobro premešamo, da se marinada porazdeli po mesu. Nato posodo pokrijemo in meso 30 minut mariniramo v hladilniku.
Po 30 minutah meso nabodemo na nabodala, tako da med koščki piščančjih prsi ne pustimo prostora. Če uporabljamo lesena nabodala, jih pred uporabo 30 minut namakamo v vodi, da med peko ne zagorijo. Preostanek marinade zavržemo.
Žar pripravimo za peko na direktni način pri temperaturi 200 °C. Nabodala pečemo na rešetki 8–12 minut, da v sredini niso več rozasta in da iz njih več ne uhaja sok. Med peko jih večkrat obrnemo.
Nabodala postrežemo z rezinami limone.