Piščančja pica s česnom (priprava na rešetki)

Delite s prijatelji


  • Skupaj:35 min
  • Čas priprave:20 min
  • Čas peke:15 min
  • Način peke:direktni, visoka temperatura


SESTAVINE



  • 4 osebe
  • 2 hlebčka testa za pico
  • 1 žlica olivnega olja
  • 2 stroka česna
  • ščepec suhega česna
  • 20g parmezana
  • 240ml pelatov
  • 1 paradižnik
  • 2 piščančja zrezka
  • 1 nasekljana zelena paprika
  • 225g narezane mocarele
  • ½ narezane čebule

PRIPRAVA

Prižgemo žar in ga segrevamo do najvišje temperature.

Pripravimo testo po receptu ali uporabimo kupljeno. Na mizo razgrnemo papir za peko in ga malo posujemo z moko. Na njem oblikujemo testo v obliko pice (10 do 15 mm debeline). Zmešamo olivno olje in česen. Spečemo piščančje zrezke in jih narežemo. Narežemo tudi vse ostale sestavine in jih postavimo v bližino žara.

Testo namažemo z mešanico olja in česna, položimo na rešetke in pečemo 2–3 minute, da skorja porjavi. Potem pico obrnemo in namažemo z mešanico olja in česna, nanjo damo pelate, jo posujemo s ščepcem suhega česna in z mocarelo, potem pa obložimo s piščancem, paradižnikom, čebulo in papriko. Na koncu jo posujemo s parmezanom in pečemo še 5–7 minut – da testo lepo porjavi in se sir stopi.









Dodano!

V košarico