Piščančja rolada s špinačo, panceto in kozjim sirom
Nejc PEŠEC Delite s prijatelji
Skupaj:55min
Čas priprave:30 min
Čas peke:20 min
Način peke:direktni, srednja temperatura
SESTAVINE
4 osebe
600g kozjega sira
100g žlice medu
6 rezin pancete
600g listnate špinače
poper in sol po okusu
olivno olje
PRIPRAVA
V večjem loncu zavremo večjo količino vode. V njej 3 minute kuhamo špinačo, nato jo odcedimo in prelijemo z mrzlo vodo ter sesekljamo na manjše kose.
Da bodo piščančje prsi enakomerno pečene, jih moramo potolči na enakomerno debelino. Položimo jih na leseno desko in jih prekrijemo s plastično vrečko. S kladivom za meso prsi potolčemo enakomerno do debeline 1 cm.
Odstranimo plastično vrečko in prsi na obeh straneh začinimo s soljo in poprom. Na vsak kos prsi položimo 2 rezini pancete. Na panceto namažemo kozji sir. Na polovico prsi dodamo špinačo.
Prsi zavijemo v rolado; začnemo na strani, na kateri je špinača. Vsako rolado zavežemo z dvema vrvicama, da se med peko ne odpre. Rolade namažemo z olivnim oljem.
Žar pripravimo za indirektno peko na temperaturi 200 °C. Rolade pečemo direktno nad ognjem 2 minuti na vsaki strani, skupaj 8 minut.
Rolade prestavimo na del rešetke z indirektnim načinom pečenja in pečemo z zaprtim pokrovom 15–20 minut, da temperatura v sredici doseže 73 °C. Preden rolade postrežemo, jih pustimo 5 minut počivati.