Piščančje prsi z medom in gorčico

Delite s prijatelji


  • Skupaj:35min
  • Čas priprave:15 min
  • Čas peke:20 min
  • Način peke:direktni, srednja temperatura


SESTAVINE



  • 4 osebe
  • 100ml dijonske gorčice
  • 4 žlice medu
  • 2 žlici majoneze
  • 1 čajna žlička omake za steake
  • 4 kosi piščančjih prsi, brez kosti in kože

PRIPRAVA

Žar pripravimo za direktno peko na temperaturi 180 °C.

V nizki posodi zmešamo gorčico, med, majonezo in omako za steake. Dve žlici omake prihranimo za mazanje med peko, s preostalo omako pa namažemo piščančje prsi.

Prsi pečemo nad direktno temperaturo pod zaprtim pokrovom 15–18 minut, med peko jih štirikrat obrnemo. V zadnjih 10 minutah peke prsi večkrat premažemo s preostankom omake.









Dodano!

V košarico

NOVA LOKACIJA TRGOVINE! Več