Akcija! Žari Weber in Broil king -15%

Piščančji sendvič s slanino

Delite s prijatelji


  • Skupaj:30 min
  • Čas priprave:10 min
  • Čas peke:20 min
  • Način peke:direktni, srednja temperatura


SESTAVINE



  • 4 osebe
  • 12 rezin kislih kumaric
  • 1 večja čebula, narezana na rezine
  • 4 rezine paradižnika
  • 4 listi zelene solate
  • 4 rezine gavda sira
  • 4 razpolovljene žemljice
  • 2 čajni žlički vegete
  • 4 polovice piščančjih prsi
  • 8 rezin slanine

PRIPRAVA

Žar pripravimo za direktno peko na temperaturi 200 °C.

Medtem ko se žar segreva, v ponvi popečemo slanino, da porjavi. Med peko jo obrnemo in pečeno odcedimo na papirnati brisači.

V piščančje prsi vtremo vegeto in jih položimo na rešetko. Pečemo približno 6 minut na vsaki strani, da sredica mesa ni več rozasto obarvana. Po 12 minutah peke na prsi položimo slanino in rezine sira. Pečemo še 3 minute, da se sir raztopi.

Prsi položimo na spodnji del žemljice in sendviče obložimo z zeleno solato, s paradižniki, čebulo in kislimi kumaricami.









Dodano!

V košarico

NOVA LOKACIJA TRGOVINE! Več