- Skupaj:35 min
- Čas priprave:5 min
- Čas peke:30 min
- Način peke:indirektni, srednja temperatura
SESTAVINE
- 4 osebe
- 1 večji piščanec (cca. 1,4 kg)
- 2 žlici olivnega olja
- 1 žlica grobo mlete soli
- 1 žlica sveže sesekljanega timijana
- 1 žlica grobo mletega popra
PRIPRAVA
Žar pripravimo za indirektno peko na temperaturi 180 °C. Piščanca namažemo z olivnim oljem. V manjši posodi zmešamo sol, poper in timijan ter dobljemo mešanico začimb posipamo po piščancu.
Pločevinko piva odpremo in spijemo ali odlijemo polovico piva. Če uporabimo nastavek za piščanca, napolnimo prostor za tekočino s pivom.
Piščanca nataknemo na pločevinko, tako da pločevinka nadomešča podstavek in da piščanec stabilno čepi na pločevinki.
Piščanca postavimo nad indirektno cono pečenja in zapremo pokrov. Če ne uporabimo nastavka za piščanca, je najbolje, da damo na rešetko pod piščanca kos aluminijaste folije, ki bo zbirala maščobo in nam žara bo treba čistiti.
Pod zaprtim pokrovom piščanca pečemo 1 uro. Med peko pokrova ne odpiramo, da ne izgubljamo temperature in ne podaljšamo časa peke. Ko je piščanec pečen, pazljivo odstranimo pločevinko, da se pivo ne razlije. Počakamo 10 minut, da se piščanec rahlo ohladi, in ga razrežemo.