BLACK FRIDAY -10%. →

Pokrivala za žare - uporabljati ali ne?

Delite s prijatelji

0-Pokrivala za žare - uporabljati ali ne?

Kupili smo odličen žar, ki nam bo dobro služil vsaj naslednjih 10 let. Kaj pa sedaj? Kako ga zavarujemo pred zunanjimi vplivi in živalmi, kako si prihranimo čiščenje in ga zavarujemo pred točo? Kako poskrbimo, da bo žar z nami kolikor dolgo je le lahko?

Od prvega nakupa žara se sprašujemo ali pokrivati žar ali ne? Prepir okoli pokrival je star vsaj toliko kot prepir okoli pokrova in uporabe le tega. Webrovi žari imajo po 10 let garancije tako da je skrb, da bo žar zarjavel popolnoma odveč, je pa vseeno priporočljivo žar zavarovati saj nam vreme ni vedno naklonjeno. Če se med peko ali po nje ulije, to slabo vpliva na naš razgret žar. Prav tako je na vrtu kup korozivnih elementov ki počasi razžirajo keramične premaze na žarih.

1-Pokrivala za žare - uporabljati ali ne?


Vsekakor pa je pomembna lokacija - življenje ob morju je lepo in mirno, razen če ste žar. Slana voda in veter se obnašata podobno kot korozivne snovi, le da za resno škodo potrebujeta malo več časa. Če je vaš žar izpostavljen tem elementom je pokrivalo skoraj nujno. Z njim boste podaljšali življensko dobo žara ob morju za vsaj za dva krat. Vsekakor pa vam priporočamo, da vsaj enkrat tedensko žar očistite z mokro krpo, da iz njega sperete sol.

Poleg pravilnega čiščenja in rednega vzdrževanja je tu tudi pokrivalo, ki vaš žar zavije v sloj poliestra in pletenega bombaža, ter ga varuje pred svetom. Vaš žar pokrijte po peki, ko se popolnoma shladi, najbolje po končanem obroku.

Žara samega ni potrebno pokrivati zaradi rje ali strahu pred le-to, nerjaveče jeklo je z namenom poimenovano tako kot je. Večji problem so kemikalije, ki jih uporabimo na vrtu, korozivna čistila in gnojila, ki na jeklu puščajo sledi.

Kaj pa če pozabimo?
Včasih nam uspe peka tako dobro, hrano spečemo do popolnosti, obrok delimo z odlično družbo in na koncu pozabimo na naš žar. Kljub temu, da je priporočljivo žar zavarovati z pokrivalom, ne bo nič hujšega če od časa do časa pozabimo. Če ste ga pustili nezaščitenega vam priporočamo, da ga očistite preden ga naslednjič pokrijete, ter si s tem prihranite obilico dela. Bolj kot boste pazili in skrbeli zasvoj žar, dalj časa bo le-ta z vami.

2-Pokrivala za žare - uporabljati ali ne?


Webrova pokrivala
Med strankami je največ zadovoljstva nad Webrovimi prevlekami saj so lahka, kvalitetna in vzdržljiva, narejena iz poliestra in prevlečena z dodatnim slojem vinilne mase. Pokrivala so nepropustna le na eno stran, tako da vas ne bo skrbelo ali se na žaru nabira vlaga. Še ena dobra lastnost Webrovih pokrival je dejstvo, da so izdelana za vsak žar posebej in se zato žaru prilegajo do popolnosti.

Pokrivala drugih proizvajalcev:
Uporabniki cenejših pokrival so pripravljeni na menjavo vsako leto. Zaradi zunanjih vremenskih razmer in sonca se cenejši tipi plastike ali bombaža kaj hitro stanjšajo in uničijo. Pomembno je vedeti, da prekrivalo, ki bo svoj čas preživljalo zunaj ne sme vsebovati volne ali mehkejšega bombaža, ker vam ga bodo raztrgale miši in veverice, ki materijal uporabljajo za gnezdenje. Morda se vam to sliši smešno a verjamite nam, pokrivala se kupuje za zaščito pred vremenom in gozdnimi prebivalci, ničkolikokrat so stranke prinesle naluknjana in strgana prekrivala raznih proizvajalcev.

Če vas in vaš žar ujame neprijetno vreme doma pa nimate prekrivala, bo za začetek najbolj uporabna polivinilna ponjava ali pa dve črni vreči za smeti. Uporabite tršo plastiko, če je to le mogoče. Potrebno pa se je zavedati, da je to kratkoročna rešitev, saj mora vaše pregrinjalo dihati in vlagi omogočati izhod, drugače bo kondenz poskrbel za nadaljne probleme.

Vlaga je lahko problem, če se prikrade med vaš žar in prekrivalo saj lahko zamrzne. V takem primeru bodite pazljivi in pokrivalo odstrnite počasi. Če živite v vetrovnih krajih je pametno kupiti pregrinjalo z zaponko ali ježki, da ga fiksirate na vaš žar.

Vsekakor boste z prekrivalom zavarovali vašo investicijo. Žar je z vami za vaše veselje in zadovoljstvo, s prevleko si prihranite veliko problemov in nepotrebnega čiščenja, tako da se lahko sto-procentno posvetite peki in dobri družbi.

3-Pokrivala za žare - uporabljati ali ne?
Razstavni salon Obiščite nas v našem razstavnem salonu na naslovu Litostrojska 40 v Ljubljani, kjer vam bomo najbolje posredovali vse informacije o našem asortimanu izdelkov ter vam povedali veliko koristnih nasvetov.


Dodano!

V košarico