Že 15 let vam ponosno pomagamo prižigati strast.
Polnjene svinjske zarebrnice na žaru
Nejc PEŠEC Delite s prijatelji - Skupaj:35 min
- Čas priprave:15 min
- Čas peke:20 min
- Način peke:direktni, srednja temperatura
SESTAVINE
- 4 osebe
- 4 4 svinjske zarebrnice s kostjo, debeline 4-5 cm
- 100g dimljene gaude naribane
- 100g slanine narezane na koščke
- šopek peteršilja, nasekljan
- poper in sol po okusu
- žlička olivnega olja
PRIPRAVA
V manjši posodi zmešamo sir, šunko, peteršilj in poper. Zarebrnice položimo na kuhinjsko desko in z ostrim nožem zarežiemo v meso s strani, tako da naredimo žepek. Zarežemo do kosti, pazimo, da ne prerežemo stranskih robov.
Zarebrnico namažimo z oljem, posolimo in popopramo. V žepek napolnimo sirovo zmes in žepek zapremo z zobotrebcem.
Žar segrejemo in naoljimo rešetke. Zarebrnice pečemo na vsaki strani 5-8 minut (odvisno od debeline zarebrnic). Bodimo pozorni – želimo pečeno meso in stopljeno sredico, mesa ne smemo prepeči.
Priporočamo vam
99,90 €
1.549,90 €
549,90 €
30,90 €
21,90 €
22,90 €
Vaš brskljalnik je zastarel, zato stran ne bo pravilno prikazana.
Predlagamo, da posodobite vaš brskljalnik ali stran odprete na vašem mobilnem telefonu.