Košarica   KRALJ ŽARA

Polnjene svinjske zarebrnice na žaru

Delite s prijatelji

0-Polnjene svinjske zarebrnice na žaru

  • Skupaj:35 min
  • Čas priprave:15 min
  • Čas peke:20 min
  • Način peke:direktni, srednja temperatura


SESTAVINE



  • 4 osebe
  • 4 4 svinjske zarebrnice s kostjo, debeline 4-5 cm
  • 100g dimljene gaude naribane
  • 100g slanine narezane na koščke
  • šopek peteršilja, nasekljan
  • poper in sol po okusu
  • žlička olivnega olja

PRIPRAVA

V manjši posodi zmešamo sir, šunko, peteršilj in poper. Zarebrnice položimo na kuhinjsko desko in z ostrim nožem zarežiemo v meso s strani, tako da naredimo žepek. Zarežemo do kosti, pazimo, da ne prerežemo stranskih robov.

Zarebrnico namažimo z oljem, posolimo in popopramo. V žepek napolnimo sirovo zmes in žepek zapremo z zobotrebcem.

Žar segrejemo in naoljimo rešetke. Zarebrnice pečemo na vsaki strani 5-8 minut (odvisno od debeline zarebrnic). Bodimo pozorni – želimo pečeno meso in stopljeno sredico, mesa ne smemo prepeči.





Razstavni salon Obiščite nas v našem razstavnem salonu na naslovu Litostrojska 40 v Ljubljani, kjer vam bomo najbolje posredovali vse informacije o našem asortimanu izdelkov ter vam povedali veliko koristnih nasvetov.






Dodano!

V košarico