GARANCIJA CENE. →

Pravi kralj žara ne pozna sezone peke in peče tudi pozimi

Delite s prijatelji

0-Pravi kralj žara ne pozna sezone peke in peče tudi pozimi

Vreme se pozimi spreminja iz dneva v dan, iz ure v uro zato smo Kralji vedno pripravljeni na vse. V zasneženih zimskih mesecih imamo vedno pri roki vse kar potrebujemo; lopato, vrečo soli za posipavanje poti do žara in dodatno gorivo, če ga bomo potrebovali. Preberite naslednje napotke, ki vam bodo zagotovili uspeh pri peki.

Moja hrana se ne peče dovolj hitro!
Ta problem bomo rešili hitro in preprosto. Če uporabljate žar na oglje odprite zračnik da žaru zagotovite dovoljšen pretok zraka, prav tako preverite količino oglja. Zaradi nižjih temperatur oglje zgori precej hitreje, temperature so nižje in zato je pametno uporabiti več oglja.
Če uporabljate plinski žar odprite gorilnike do konca, da dobite višjo temperaturo. Če se hrana peče prepočasi je pametno tudi preveriti zalogo plina v jeklenki.
Pokrov žara pustite zaprt! Vsako odpiranje žara k vaši peki doda 5-7 minut.

Moja hrana se peče prehitro!
Če opazite da se hrana peče prehitro priprite zračnik na vrhu žara ter s tem upočasnite proces. Če uporabljate plinski žar zmanjšajte gorilnik.

Moj žar je prevroč!
Priporočamo da držite spodnji zračnik odprt le do četrtine, zgornjega pa za začetek do polovice. Kontrolirajte temperaturo skozi celoten proces z odpiranjem in zapiranjem zračnikov in na vsako uro dodajte okoli 9 briketov - tako preprečite vse skrbi okoli zadostne količine goriva.

Moj žar ni dovolj vroč!
Ste opazili da se vaš žar ne zagreje pravilno (250°C) ampak ostane okoli 120°C? Mogoče ste ponesreči aktivirali varnostni mehanizem plinskega odvoda na regulatorju. Ni problema, sledite napotkom na videu in vaš žar bo spet pekel kot nov.

Mraz je! Kako pripravim žar?
Če je zunaj pod 5 stopinj boste morali žaru pustiti dodatnih 10 minut da se pravilno segreje. Prav tako lahko na časovnik dodate dobrih 5 minut peke na vsako kilo mesa.

Res hudo sneži! Lahko temperaturo nadzorujem iz zavetja svojega doma?
Ste že videli naš brezžični termometer?

1-Pravi kralj žara ne pozna sezone peke in peče tudi pozimi


Se pravi, da žara med zimo ne pospravim v garažo?
Držite se naslednjih napotkov in vaš žar vam bo služil vso zimo.

1. ČIŠČENJE
Preprečite raznim škodljivcem dostop do žara, pomembno je z žara očistite vse sledi hrane in ostanke maščob. Če uporabljate žar na plin vam svetujemo, da iz njega poberete rešetke in Flavorizer bare (zaščite nad gorilci), jih dobro zdrgnete in pospravite na toplo mesto. Priporočljivo je tudi dobro očistiti gorilce s krtačo, posebno pozornost pa namenite plinskim šobam. Na koncu očistite še pladenj in posodico za maščobo.

2. ZAŠČITA:
Če je le mogoče premaknite žar pod streho in ga zavarujte pred padajočim listjem in snegom. Ne glede na vreme nikoli ne uporabljajte žara na oglje v zaprtem prostoru, poskrbite da je žar vedno odmaknjen od gorljivih snovi za vsaj en meter in da je prostor dobro zračen. Glede na to, da sonce pozimi zahaja hitreje (prehitro) je dobro imeti pri roki vir svetlobe - vsi deli žara morajo biti med peko popolnoma vidni. Pred začetkom pekev mrzlem vremenu se dobro oblecite, vendar med peko pazite na vnetljive dele oblačil - posebej pozorni bodite na šal in ostale viseče kose blaga.

3. SHRANJEVANJE:
Webrovih žarov ni potrebno umikati pred snegom in mrazom, je pa priporočljivo. Če se odločite za zimsko shranjevanje poskrbite za pravilno in temeljito čiščenje – s tem si zagotovite hitro in učinkovito peko ko jo boste potrebovali. Operite orodje in pribor za peko ter ga spravite v suh prostor. Žar na oglje sčistite od znotraj, spraznite košaro za pepel, poskrbite da na žaru ostane čim manj pepela, ki nase vleče vlago in pomaga pri nastanku rje. Žar lahko tudi pokrijete z Webrovim pregrinjalom ter ga tako dodatno zaščitite pred zimo in mrazom.

2-Pravi kralj žara ne pozna sezone peke in peče tudi pozimi
Razstavni salon Obiščite nas v našem razstavnem salonu na naslovu Litostrojska 40 v Ljubljani, kjer vam bomo najbolje posredovali vse informacije o našem asortimanu izdelkov ter vam povedali veliko koristnih nasvetov.


Dodano!

V košarico