Kako pravilno uporabljamo kamen za pico na žaru?

Delite s prijatelji


Vsi imamo radi dobro obloženo pico s hrustljavo skorjo, še posebej, če jo lahko sami hitro in preprosto pripravimo. Žar je ob uporabi kamna iz šamotne gline idealno orodje za hitro pripravo slastne pice. Šamotna glina vpija vlago iz testa, visoka temperatura žara pa hitro zapeče dodatke na pici. Rezultat je sočna pica s hrustljavo skorjo – takšna, kot mora biti.

Potrebujemo:

  1. kamen za pico iz šamotne gline,
  2. papir za peko.

Uporabnost:

  1. pice,
  2. kruh,
  3. drugi izdelki iz testa.

Način uporabe

  1. Kamen postavimo na žar in ga vsaj 15 minut segrevamo na visoki temperaturi.
  2. Pripravljamo pice s poljubnimi nadevi (testo debeline pribl. 1 cm) ali druge pekovske izdelke.
  3. Pico položimo na papir za peko in oboje na razgreti kamen za pico.
  4. Za pribl. 5 minut zapremo pokrov žara.
  5. Pica je pečena, ko je spodnja stran zlato rumene barve in ko je sir na pici povsem raztopljen.











Dodano!

V košarico