AKADEMIJA PEKE Prešerna pojedina 9.2.25

Pravilna uporaba voka na žaru

Delite s prijatelji

0-Pravilna uporaba voka na žaru

Imate radi okus azijske kuhinje? Sedaj jo lahko prakticionirate kar na vašem žaru, z uporabo vokov za žar.

Potrebujemo:

  1. žar s snemljivo sredico rešetke,
  2. vok iz litega železa, primeren za žar,
  3. leseni lopatici za mešanje.

Uporabnost:

  1. jedi iz voka,
  2. rižote,
  3. golaž in druge jedi na žlico.

Način uporabe

  1. Pripravimo vse sestavine – narežemo jih na kose ali trakove enake velikosti, s čimer poskrbimo za enakomerno peko.
  2. Vok segrejemo na najvišjo temperaturo. Pri žarih na oglje uporabimo poln kamin briketov (50 do 60), ki jih segrevamo, dokler niso žareče rumeni. Razporedimo jih po sredini žara neposredno pod vokom. Pri plinskem žaru do konca prižgemo vse gorilnike in vok postavimo v sredinsko luknjo, žar pa zapremo za 10 minut. Vok je pripravljen, ko kapljica vode izhlapi takoj, ko jo kapnemo na žar.
  3. Na razžarjeni vok stresemo sestavine, jih pustimo do 30 sekund, potem vzamemo leseni lopatici in sestavine mešamo, dokler niso enakomerno zapečene.






Razstavni salon Obiščite nas v našem razstavnem salonu na naslovu Litostrojska 40 v Ljubljani, kjer vam bomo najbolje posredovali vse informacije o našem asortimanu izdelkov ter vam povedali veliko koristnih nasvetov.






Dodano!

V košarico