Prednosti Lava posode

v kategoriji Vrste žarov in pripomočki  

Z uporabo trajnostnih, vrhunskih materialov in vrhunske tehnologije vam litoželezna posoda Lava zagotavlja doživljenjsko izkušnjo užitkov kuhanja in odlično pripravljene hrane.

Kuhanje v litoželezni posodi ni zgolj še en trend. Litoželezni lonci in ponve se že stoletja uporabljajo za pripravo zdrave, okusne hrane. Cenjeni so zaradi svoje neverjetne vzdržljivosti, sposobnosti zadrževanja toplote in okusa, ki ga dodajo pripravljeni hrani.


Zdrav način priprave hrane, vzdržljivost in zanesljivost so razlogi, zakaj večina kuharskih mojstrov priporoča uporabo litoželeznih posod.

Prednosti litoželezne posode Lava

 • Posoda ima izjemno sposobnost vzdrževanja enakomerne temperature za pripravo vseh vrst jedi.
 • Poseben emajlirani premaz preprečuje prijemanje hrane na dno posode.
 • Posebno oblikovan pokrov ulovi paro, jo utekočini in vrne v posodo – vsi okusi zato ostanejo v posodi.
 • Posoda Lava je odlična za pripravo zdrave, okusne hrane. Njena sposobnost enakomerne distribucije toplote po vsej površini posode je odlična za kuhanje jedi, ki zahtevajo daljši čas kuhanja pri nižjih temperaturah (enolončnice, golaž, rižote, mesne jedi itd.). Meso, pečeno v posodi Lava, ima čudovit okus žara, zelenjava je pražena do popolnosti. Posebej oblikovan pokrov posode, ki kondenzira paro, poskrbi za izjemen okus hrane in ohrani vitamine, minerale in hranilne vrednosti hrane.
 • Posoda Lava je odlična za pripravo sočnega mesa, ki ohrani svoje hranilne vrednosti. Lito železo prevaja zelo visoke temperature, dno ponev Lava za meso je oblikovano tako, da pride v stik z njim samo del mesa. Zaradi teh lastnosti meso v litoželeznih ponvah Lava hitro zakrkne, hkrati pa dobi prepoznavne oznake rešetk in pravi okus hrane, pripravljene na žaru.
 • Litoželezna posoda Lava odlično ohranja toploto pripravljene hrane. Lito železo se počasi ohlaja, zato ostane hrana, pripravljena v posodi Lava, topla tudi eno uro po končanem kuhanju. V poletnih dneh pa posoda ohranja hrano hladno – pred serviranjem jo za nekaj časa postavite v hladilnik.
 • Posoda Lava je preprosta za čiščenje, operete jo v pomivalnem stroju ali koritu.
 • Posoda Lava je ekološka. Ko se lito železo segreje, odlično ohranja toploto, zato za kuhanje potrebujete manj direktne toplote. Posodo Lava je mogoče 100-odstotno reciklirati.
 • Posoda Lava je uporabna na vseh kuhalnih površinah – plinu, elektriki, indukciji, v pečici, odlično se obnese tudi na žaru.
 • Posoda Lava ne vsebuje škodljivih materialov in toksičnih primesi, je testirana (potrjen IPAC-standard).
 • Ročaji posode Lava so narejeni iz kovanega ali nerjavečega jekla in so zanimivega videza. Ergonomsko oblikovani ročaji omogočajo lažji prijem in rokovanje, primerni so za uporabo na vseh kuhalnih površinah in v pečicah (razen mikrovalovnih).
 • Litoželezna posoda omogoča prihranke energije pri kuhanju, saj je segreta sposobna zadrževati toploto, tudi ko zmanjšate direktno vročino, zato kuhanje poteka pri nižjih direktnih temperaturah.
 • Litoželezna posoda Lava je neverjetno vzdržljiva. Ob primernem vzdrževanju bo v vaši družini uporabna več generacij.
 • Litoželezna posoda Lava je izjemne kakovosti, kar so potrdili številni standardi kakovosti (RoHS, Reach, LFGB, FDA, EEC, CE, ISO9001).Vsaka litoželezna posoda Lava je edinstvena, saj jo ročno izdelujejo strokovnjaki z dolgoletnimi izkušnjami pri delu z litim železom. Ker so posode Lava ročno narejene, prihaja do majhnih variacij med izdelki, zato je vsaka posoda unikatna, s čudovitim občutkom avtentičnosti.


Sorodni članki
Brezplačna dostava

Za izdelke na zalogi vam zagotavljamo 24 urno brezplačno dostavo med delavniki za vsa naročila. Naši dostavljalci vas bodo poklicali in se z vami dogovorili, kdaj naj vam dostavijo kupljeni produkt.

100% varen nakup

Plačilo po povzetju, po predračunu, s Paypal-om ali s kreditno kartico MasterCard, Visa in American Express, brez tveganja za zlorabo. Poleg tega zagotavljamo tudi popolno varnost vaših osebnih podatkov.

Izbrani produkti

Vso težko delo opravimo za vas. Preučimo vse izdelke, jih testiramo, ter vam v obliki nasvetov in videov olajšamo izbiro. Vsi izdelki v naši trgovini so visoko kvalitetni izdelki svetovno priznanih proizvajalcev.

Razstavni salon

Obiščite nas v našem razstavnem salonu na Litostrojski 44d v Ljubljani, kjer vam bomo najbolje posredovali vse informacije o našem asortimanu izdelkov ter vam povedali veliko koristnih nasvetov.Cenjen ljubitelj peke na žaru.

Žar je naš hobi. Velik hobi. V želji, da vam še bolj približamo naše delo in izkušnje, smo posodobili naše strani. Od zdaj nas boste srečevali pod imenom Kralj Žara.
Veseli nas, da ste z nami ;)
Miha, Aleš in Nejc.