GARANCIJA CENE. →

Priprava popolnih školjk na žaru

Delite s prijatelji

0-Priprava popolnih školjk na žaru

Školjke pečemo na direktni temperaturi. Sveže zaprte školjke namakamo v slani vodi 30 do 60 minut. Potem jih operemo, odstranimo vso umazanijo in pred peko odrežemo bisusne niti (bradico). Očiščene položimo na žar. Med peko se pečejo v lastni tekočini, ki se spremeni v paro in sčasoma odpre školjko. Ko se školjka odpre, je pečena. Školjke, ki se ne odprejo, zavržemo.

Za peko uporabljamo samo zaprte školjke. Če je katera od školjk delno odprta, jo frcnemo s prstom. Če se takoj zapre, jo lahko pojemo, sicer jo zavržemo.

Če uspemo dobiti ostrige, jih prav tako poskusimo pripraviti na žaru. Najprej jih operemo, odpremo in izločimo meso, ki ga položimo na globljo polovico školjke in jo (z omako za ostrige ali brez nje) postavimo na žar na direktno vročino. Ko tekočina v školjki zavre, je ostriga pripravljena.

Razstavni salon Obiščite nas v našem razstavnem salonu na naslovu Litostrojska 40 v Ljubljani, kjer vam bomo najbolje posredovali vse informacije o našem asortimanu izdelkov ter vam povedali veliko koristnih nasvetov.


Dodano!

V košarico