Recept za testo za pice, ki se odlično obnese na žaru, ne glede na to ali pice pečemo na kamnu za pico ali na rešetki.
Čas priprave: 15 min + vzhajanje Za 8 manjših pic
Sestavine: 400 ml vode 2 žlički instant kvasa (18 g svežega kvasa) 60 ml olivnega olja 600 g moke 2 žlički soli
Priprava Zmešamo vodo in kvas v večji posodi in počakamo nekaj minut, da se kvas stopi. Potem počasi vmešamo olje. Na delovno površino stresimo moko, jo malo posolimo in na sredini naredimo jamico. V jamico stresemo vodo s kvasom in mešamo z vilicami, dokler se zmes ne prepoji, po potrebi dodamo vodo. Potem testo dobro pregnetimo.
Ko je tesno dobro pregneteno (preprosto se loči od mize in od dlani, je voljno in mehko), ga oblikujmo v hlebčke za pico in po vrhu zarežimo križ. Hlebčke pokrijemo in jih pustimo vzhajati, dokler ne postanejo še enkrat večji (1-2 uri). Testo med vzhajanjem ne sme biti na prepihu. Ko je testo vzhajano, ga položimo na desko, ga hitro in nalahno pregnetemo in oblikujemo v obliko za pico. Vzhajano testo uporabimo takoj, lahko ga shranimo v hladilniku do 3 dni ali zamrznemo.