Akcija! Žari Weber in Broil king -15%

Salami pica (na kamnu za pico)

Delite s prijatelji


  • Skupaj:35 min
  • Čas priprave:20 min
  • Čas peke:15 min
  • Način peke:direktni, visoka temperatura


SESTAVINE



  • 4 osebe
  • 1 hlebček testa za pico
  • 80ml paradižnikove mezge
  • 100g rezin salame po želji
  • 1 na rezine narezana melancana
  • 2 paradižnika
  • 80g narezanih jurčkov
  • 1 gomolj koprca, narezanega na rezine
  • 100g naribanega parmezana
  • 200g naribanega ementalca

PRIPRAVA

Na žar postavimo kamen za peko pice in ga segrejemo do najvišje temperature.

Pripravimo testo po receptu ali uporabimo kupljeno. Na mizo razgrnemo papir za peko in ga malo posujemo z moko. Na papirju oblikujemo vzhajano testo v obliko pice (10–15 mm debeline).

Testo namažemo s paradižnikovo mezgo in obložimo s sestavinami za nadev. Pico z loparjem za pico položimo na ogreti kamen za peko pice in zapremo pokrov žara. Pečemo 4–5 minut, potem pico obrnemo za 90 stopinj. Pečemo še 4–6 minut, da dobimo zlato rjavo skorjo in da se sir na pici stopi.









Dodano!

V košarico

NOVA LOKACIJA TRGOVINE! Več