Sendvič s prekajenim puranom in z gorgonzolo

Delite s prijatelji


  • Skupaj:26 min
  • Čas priprave:20 min
  • Čas peke:6 min
  • Način peke:direktni, srednja temperatura


SESTAVINE



  • 8 sendvičev
  • 50g masla
  • 4 na rezine narezane čebule
  • 3 žličke grobe soli
  • ½ žličke popra
  • 180ml majoneze
  • 80g sveže nasekljane bazilike
  • 16 kosov črnega kruha
  • olivno olje
  • 500g tanko narezanih rezin prekajenih puranjih prsi
  • 200g na grobo razdrobljene gorgonzole

PRIPRAVA

V veliki ponvi nad srednjo vročino raztopimo maslo, dodamo čebulo in jo ob mešanju pražimo približno 10 minut, da dobi lepo rjavo barvo. Nato zmanjšamo temperaturo in pražimo še približno 15 minut. Na koncu dodamo sol in poper.

Žar pripravimo za neposredno pečenje na srednje močnem ognju (200 stopinj). V manjši skledi zmešamo majonezo, baziliko in ščepec popra. Rezine kruha namažemo z olivnim oljem in majonezo. Na 8 rezin kruha damo puranje prsi, čebulo in gorgonzolo ter prekrijemo s preostalimi 8 rezinami.

Sendviče pečemo nad direktno vročino približno 5 minut, vmes jih enkrat obrnemo. Ko dobijo lepo zlato rjavo skorjico in ko se sir stopi, jih postrežemo.









Dodano!

V košarico