Uporaba posodice za dimljenje na plinskih žarih

Delite s prijatelji


Navdušeni ljubitelji žarov na oglje plinskim žarom očitajo, da je meso, pečeno na plinu, manj aromatično, ker plin pri izgorevanju ne ustvarja arom v primerjavi s peko na oglju, pri kateri oglje ob izgorevanju sprošča arome lesa in dimi ter aromatizira hrano. V tem je nekaj resnice in to ‘pomanjkljivost’ žarov na plin elegantno rešimo s posodico za dimljenje, napolnjeno z lesnimi sekanci z izbrano aromo. Sekance lahko naredimo sami, če imamo na voljo ustrezen les, ali kupimo pakirane sekance z izbranim okusom.

Za dimljenje so primerni sekanci z trših vrst lesa, izogibamo se mehkim, smolnatim vrstam lesa. Za dimljenje je primeren les sadnega drevja, oreha, trte in eksotičnih vrst lesa kot so pecan, hickory in mesquito.

Način uporabe

  1. Poljubne lesne sekance namakamo v vodi ali zeliščnem čaju vsaj pol ure.
  2. Namočene sekance položimo v posodo za dimljenje.
  3. Posodo za dimljenje položimo na profile nad gorilniki (pod rešetko žara).










Dodano!

V košarico

NOVA LOKACIJA TRGOVINE! Več