GARANCIJA CENE. →

Uporaba vrtljivih ražnjev pri peki na žaru

Delite s prijatelji

0-Uporaba vrtljivih ražnjev pri peki na žaru

Vrtljivi raženj je orodje, ki ga potrebujemo za enakomerno peko večjih kosov mesa, manjših odojkov in piščancev. Pokriti žar že v osnovi deluje kot pečica, kar pripomore k hitrejši peki, enakomerno kroženje mesa na vrtljivem ražnju pa poskrbi za enakomerno zapečenost mesa. Ker se meso med peko vrti, so sokovi v mesu enakomerno razporejeni in meso je zato izjemno sočno. Maščoba, ki se med peko stopi, med vrtenjem mesa polzi po skorji in vlaži meso, rezultat je hrustljava povrhnjica mesa.

Uporabnost:

  • celi piščanci in druga perutnina,
  • manjše jagnje ali odojek,
  • večji kosi mesa (več kot 3 kg).

Način uporabe

  1. Meso nataknemo na raženj tako, da je kovinska palica ražnja naravnana na sredino mesa. Stranske vilice ražnja zarinemo v meso in vijake trdno zategnemo, tako da je meso stabilno pritrjeno na raženj. Med peko se meso skrči. Če ni trdno pritrjeno, ‘pleše’ po ražnju, in končni rezultat peke je slabši.
  2. Meso, ki ni kompaktno, trdno zavežemo z vrvico za pečenje, da posamezni deli mesa med peko ne visijo z vrtljivega ražnja. Samo kompaktni, trdno povezani kosi mesa se enakomerno pečejo in izkoristijo prednosti vrtljivega ražnja.
  3. Neposredno pod vrtljivim ražnjem namestimo aluminijasto posodo, ki lovi odvečno maščobo. Če imamo večji kos mesa, moramo na nekaterih žarih umakniti rešetke in posodo postaviti neposredno na gorilnike.
  4. Prižgemo žar in po želji dodamo namočene lesne sekance, da dosežemo ustrezno temperaturo za peko.
  5. Vrtljivi raženj namestimo na ustrezni podstavek na žaru in začnemo s peko.


Razstavni salon Obiščite nas v našem razstavnem salonu na naslovu Litostrojska 40 v Ljubljani, kjer vam bomo najbolje posredovali vse informacije o našem asortimanu izdelkov ter vam povedali veliko koristnih nasvetov.


Dodano!

V košarico