Vsestranske začimbne mešanice za vtiranje za vse priložnosti
Nejc PEŠEC Delite s prijatelji 
V tem članku najdete nekaj preizkušenih začimbnih mešanic za vtiranje mesa, ki vam bodo koristile pri vašem ustvarjanju na žaru. Zmešajte jih v večji količini, shranite v večji stekleni kozarec in shranite v bližini žara. Prišle vam bodo prav pri praktično vsaki peki.
Magična mešanica za vtiranje
Uporaba: vse vrste mesa na žaru
Količina: 500 ml
Sestavine - 60 ml sladkorja
- 120 ml mlete paprike
- 60 ml grobe soli
- 2 žlici mlete gorčice
- 60 ml čilija v prahu
- 60 ml mlete kumine
- 2 žlici mletega črnega popra
- 60 ml granuliranega česna
- 2 žlici kajenskega popra
Vse sestavine zmešamo in jih v nepredušno zaprti stekleni posodi hranimo do 30 dni.
Mešanica za vtiranje iz rjavega sladkorja
Uporaba: svinjina, govedina, perutnina
Priporočamo vam
109,50 €
288,20 €
79,90 €
934,20 €
288,20 €
1.549,00 €
599,00 €
424,15 €
560,20 €
509,20 €
Količina: 250 ml
Sestavine - 120 ml rjavega sladkorja
- 60 ml mlete paprike
- 4 žlice grobe soli
- 3 žlice grobega popra
- 2 žlički čebule v prahu
- 2 žlički česna v prahu
- 2 žlički semen zelene
- 1 žlička kajenskega popra
Vse sestavine zmešamo in v nepredušno zaprti stekleni posodi hranimo do 30 dni.
Espresso mešanica za vtiranje
Uporaba: govedina, jagnjetina, raca, divjačina
Količina: 180 ml
Sestavine - 2 žlici mlete kave
- 2 žlici mlete dimljene paprike
- 2 žlici rjavega sladkorja
- 2 žlici grobe soli
- 2 žlici mletega črnega popra
- 1 žlica mletega čilija
- 1 žlica naribane limonine lupine
Vse sestavine zmešamo in damo v nepredušno zaprto stekleno posodo ter hranimo do 7 dni.
Mešanica za vtiranje iz 14 začimb
Uporaba: govedina, svinjina, perutnina, ribe
Količina: 400 ml
Sestavine - 120 ml rjavega sladkorja
- 70 ml soli
- 60 ml paprike
- 60 ml dimljene paprike
- 1 žlica česna v prahu
- 2 žlički čebule v prahu
- 1 žlička semen zelene
- 2 žlici čilija v prahu
- 2 žlici mletega črnega popra
- 1žlica suhega žajblja
- 1 žlička mletega pimenta
- 1 žlička mlete kumine
- ¼ žličke kajenskega popra
- ¼ žličke mletega muškatnega cveta
- ščepec mletih klinčkov
Po papirju za peko raztresemo rjavi sladkor, da se izsuši – sicer se nam začimbna mešanica sprijema. Po dveh urah stresemo sladkor in vse ostale sestavine v mlinček in jih zmešamo. Hranimo jih v nepredušno zaprti stekleni posodi do 30 dni.
Kardamomova in ingverjeva mešanica za vtiranje
Uporaba: svinjina, divjačina, jagnjetina, raca, perutnina
Količina: 60 ml
Sestavine - 1 žlica mletega kardamoma
- 1 žlica mletega ingverja
- 1 žlička mletega pimenta
- 1 žlica grobe soli
- 1 žlica grobo mletega črnega popra
Vse sestavine zmešamo in hranimo v nepredušno zaprti stekleni posodi do 30 dni.
Za’atar mešanica za vtiranje
Uporaba: perutnina, puran, lupinarji, ribe
Količina: 60 ml
Sestavine - 2 žlici praženih sezamovih semen
- 2 žlici suhih timijanovih listov
- 2 žlički mletega sumaca
- ½ žličke grobe soli
Vse sestavine ročno zmeljemo, da dobimo grobo mešanico, ki jo hranimo v nepredušno zaprti stekleni posodi do 30 dni.
Red River mešanica za vtiranje
Uporaba: vse vrste mesa
Količina: 480 ml
Sestavine - 240 ml čilija
- 80 ml dimljene paprike
- 3 žlice mletega origana
- 3 žlice mletega koriandra
- 3 žlice mlete gorčice
- 1 žlica mlete kumine
- 1 žlica grobe soli
- 1 žlica mletega črnega popra
Vse sestavine zmešamo in hranimo v nepredušno zaprti stekleni posodi do 30 dni.
Vaš brskljalnik je zastarel, zato stran ne bo pravilno prikazana.
Predlagamo, da posodobite vaš brskljalnik ali stran odprete na vašem mobilnem telefonu.