Vsestranske začimbne mešanice za vtiranje za vse priložnosti

Delite s prijatelji


V tem članku najdete nekaj preizkušenih začimbnih mešanic za vtiranje mesa, ki vam bodo koristile pri vašem ustvarjanju na žaru. Zmešajte jih v večji količini, shranite v večji stekleni kozarec in shranite v bližini žara. Prišle vam bodo prav pri praktično vsaki peki.

Magična mešanica za vtiranje



Uporaba: vse vrste mesa na žaru

Količina: 500 ml

Sestavine
  • 60 ml sladkorja
  • 120 ml mlete paprike
  • 60 ml grobe soli
  • 2 žlici mlete gorčice
  • 60 ml čilija v prahu
  • 60 ml mlete kumine
  • 2 žlici mletega črnega popra
  • 60 ml granuliranega česna
  • 2 žlici kajenskega popra

Vse sestavine zmešamo in jih v nepredušno zaprti stekleni posodi hranimo do 30 dni.

Mešanica za vtiranje iz rjavega sladkorja



Uporaba: svinjina, govedina, perutnina

Količina: 250 ml

Sestavine
  • 120 ml rjavega sladkorja
  • 60 ml mlete paprike
  • 4 žlice grobe soli
  • 3 žlice grobega popra
  • 2 žlički čebule v prahu
  • 2 žlički česna v prahu
  • 2 žlički semen zelene
  • 1 žlička kajenskega popra

Vse sestavine zmešamo in v nepredušno zaprti stekleni posodi hranimo do 30 dni.

Espresso mešanica za vtiranje



Uporaba: govedina, jagnjetina, raca, divjačina

Količina: 180 ml

Sestavine
  • 2 žlici mlete kave
  • 2 žlici mlete dimljene paprike
  • 2 žlici rjavega sladkorja
  • 2 žlici grobe soli
  • 2 žlici mletega črnega popra
  • 1 žlica mletega čilija
  • 1 žlica naribane limonine lupine

Vse sestavine zmešamo in damo v nepredušno zaprto stekleno posodo ter hranimo do 7 dni.

Mešanica za vtiranje iz 14 začimb



Uporaba: govedina, svinjina, perutnina, ribe

Količina: 400 ml

Sestavine
  • 120 ml rjavega sladkorja
  • 70 ml soli
  • 60 ml paprike
  • 60 ml dimljene paprike
  • 1 žlica česna v prahu
  • 2 žlički čebule v prahu
  • 1 žlička semen zelene
  • 2 žlici čilija v prahu
  • 2 žlici mletega črnega popra
  • 1žlica suhega žajblja
  • 1 žlička mletega pimenta
  • 1 žlička mlete kumine
  • ¼ žličke kajenskega popra
  • ¼ žličke mletega muškatnega cveta
  • ščepec mletih klinčkov

Po papirju za peko raztresemo rjavi sladkor, da se izsuši – sicer se nam začimbna mešanica sprijema. Po dveh urah stresemo sladkor in vse ostale sestavine v mlinček in jih zmešamo. Hranimo jih v nepredušno zaprti stekleni posodi do 30 dni.

Kardamomova in ingverjeva mešanica za vtiranje



Uporaba: svinjina, divjačina, jagnjetina, raca, perutnina

Količina: 60 ml

Sestavine
  • 1 žlica mletega kardamoma
  • 1 žlica mletega ingverja
  • 1 žlička mletega pimenta
  • 1 žlica grobe soli
  • 1 žlica grobo mletega črnega popra

Vse sestavine zmešamo in hranimo v nepredušno zaprti stekleni posodi do 30 dni.

Za’atar mešanica za vtiranje



Uporaba: perutnina, puran, lupinarji, ribe

Količina: 60 ml

Sestavine
  • 2 žlici praženih sezamovih semen
  • 2 žlici suhih timijanovih listov
  • 2 žlički mletega sumaca
  • ½ žličke grobe soli

Vse sestavine ročno zmeljemo, da dobimo grobo mešanico, ki jo hranimo v nepredušno zaprti stekleni posodi do 30 dni.

Red River mešanica za vtiranje



Uporaba: vse vrste mesa

Količina: 480 ml

Sestavine
  • 240 ml čilija
  • 80 ml dimljene paprike
  • 3 žlice mletega origana
  • 3 žlice mletega koriandra
  • 3 žlice mlete gorčice
  • 1 žlica mlete kumine
  • 1 žlica grobe soli
  • 1 žlica mletega črnega popra

Vse sestavine zmešamo in hranimo v nepredušno zaprti stekleni posodi do 30 dni.









Dodano!

V košarico

NOVA LOKACIJA TRGOVINE! Več