Začimbni mešanici za peko svinjskih reber

Delite s prijatelji


Svinjska rebra so preprosto boljša z pravo mešanico začimb. Tukaj najdete dve preizkušeni mešanici, s katerimi bodo vaša naslednja rebra za prste polizat. Mešanici lahko uporabite za različne kose svinjine.

Sladko-kisla mešanica za vtiranje reber



Uporaba: svinjska rebra

Količina: 500 ml

Sestavine
  • 240 ml rjavega sladkorja
  • 120 ml mlete paprike
  • 1 žlica črnega popra
  • 2 žlici soli
  • 1 žlica belega popra
  • 1 žlica kajenskega popra
  • 1 žlica česna v prahu
  • 1 žlica čebule v prahu

Vse sestavine zmešamo in v nepredušno zaprti stekleni posodi hranimo do 30 dni.

Mešanica za vtiranje iz 11 začimb



Uporaba: svinjina

Količina: 240 ml

Sestavine
  • 60 ml mlete paprike
  • 2 žlici nejodirane soli
  • 2 žlici čebule v prahu
  • 1 žlica kumine
  • 1 žlica česna v prahu
  • 2 žlički suhega timijana
  • 2 žlički suhega žajblja
  • 1 žlička črnega popra
  • 1 žlička sušene naribane limonine lupine
  • ½ žličke mletega muškatnega cveta
  • ½ žličke mletega čilija chipotle

Vse sestavine zmešamo in v nepredušno zaprti stekleni posodi hranimo do 30 dni.









Dodano!

V košarico