GARANCIJA CENE. →

Zakaj izbrati keramični žar Kamado Joe

Delite s prijatelji

0-Zakaj izbrati keramični žar Kamado Joe

Kamado Joe je preprosto najboljši keramični žar – po kakovosti izdelave, po inovativnosti in ne nazadnje po kupu dodatkov, ki jih dobite v osnovni ceni žara.

Kamado Joe je najbolje izdelanSamo en pogled na Kamado Joe in spoznali boste, da imate pred sabo vrhunsko izdelan keramični žar, pri katerem je bilo veliko časa in truda vloženega v izbiro kakovostnih materialov in v razvoj tehnologije. Namesto preprostega žara smo naredili vsestransko, vrhunsko orodje, na katerem lahko pripravite vse, kar vam pade na misel, od počasi dimljenih reber do skorjasto zapečenega zrezka ali pice.

 1. Žar vsebuje sistem za uravnavanje temperature v njem, z odpiranjem ali zapiranjem ventila.
 2. Ima dvojni disk iz kovanega železa za uravnavanje temperature.
 3. Tečaji so iz galvaniziranega jekla.
 4. Masivno keramično ogrodje je odporno proti vročini.
 5. Masivne police iz polietilena visoke gostote preprosto in hitro zložite ob žar. Vključujejo štiri obešalna mesta za pribor.
 6. Posodico za lovljenje pepela preprosto potegnete iz žara in jo spraznite.
 7. Vratca preprečujejo prepih in dodatno pomagajo regulirati temperaturo.
 8. Grebljica za oglje pride prav pri odstranjevanju pepela in pri delu z ogljem.
 9. Prijemalo za rešetke olajša premikanje hladnih in vročih rešetk, vaše roke ostanejo čiste.
 10. Močan voziček – stojalo drži vaš žar trdno in varno.
 11. Žar ima močna kolesa za preprosto premikanje, ki pa jih lahko, ko želite, da je žar stabilen, zaklenete.
 12. Toplotni deflektorji vam omogočajo indirektno peko, dimljenje …

Kamado Joe vsebuje vse, kar potrebujeteZa razliko od konkurenčnih keramičnih žarov vaš Kamado Joe vključuje vse, kar potrebujete za peko. Ob nakupu žara Kamado Joe prejmete:

 • keramični žar Kamado Joe,
 • robustno železno stojalo,
 • fleksibilni sistem za peko,
 • poličke za vaš žar,
 • grebljica za oglje,
 • prijemalo za rešetke.

Vse te dodatke, ki jih pri Kamado Joe prejmete brezplačno, vam konkurenčni prodajalci žarov zaračunajo – ni čudno, da so zato njihovi kupci zeleni od zavisti.

Kamado Joe je najbolj vsestranskiKamado Joe ni samo žar. Njegova sposobnost izjemnega izoliranja toplote mu omogoča, da z manj kot polovico goriva, ki ga porabi klasični žar na oglje, peče pri izredno nizkih ali izjemno visokih temperaturah (100–500 stopinj). Zaradi izjemnega temperaturnega razpona in sposobnosti žara, da izbrano temperaturo vzdržuje daljše obdobje, je žar Kamado Joe vsestransko orodje, ki vam omogoča:

standardno peko na žaru
(Kamado Joe je v prvi vrsti žar; keramična konstrukcija, unikatna oblika in oglje kot gorivo poskrbijo za sočno, z dimom aromatizirano meso);

dimljenje na žaru
(Kamado Joe je sposoben izjemne kontrole toplote, lastnost, ki nam, skupaj z ekonomično porabo oglja, omogoča do 12-urno peko pri nizkih temperaturah ali dimljenje brez dodajanja oglja – torej, zakurite Kamado Joe zvečer, položite vanj lep kos reber in zjutraj bodo pečene);

peko pri visokih temperaturah (searing)
(določena hrana potrebuje vročino na žaru, da zasije v najboljšem okusu, recimo zrezki, in Kamado Joe lahko doseže temperaturo do 500 stopinj, kar je več toplote, kot jo boste kdajkoli potrebovali);

peko kot v pečici
(na žaru Kamado Joe lahko pečete vse, kar bi pekli v pečici – uporabite ga lahko za peko kruha, poskusite lahko tudi s pico – zagotovo bo ena boljših, kar ste jih kdajkoli spekli …).

Peka na žarih Kamado je bolj zdrava, hrana je sočnejšaS peko na žaru želimo dobiti sočno hrano. Sočnost ustvarita kombinacija maščobe in sokov v mesu in način peke. Če imamo manj masten kos mesa, potem se zanašamo na vlago v mesu, ki poskrbi za sočnost. Če to vlago izgubimo, nam ostane trdo, suho meso, kar je neuspeh vsakega kralja žara.

Kamado Joe je strokovnjak v pripravi sočnega mesa tudi iz manj mastnih kosov mesa. Zakaj? Oblika žara Kamado in njegova izjemna sposobnost izolacije omogočata, da za zahtevano temperaturo žara potrebujete manj direktne vročine; ta zaradi oblike žara kroži kot v pečici in hitreje peče vašo hrano. Plinski žari potrebujejo več direktne vročine, da ustvarijo enako temperaturo, zato bolj izsušijo meso. Manj direktne toplote pomeni manj izsuševanja mesa in posledično sočnejšo hrano.

Unikatna oblika – kroženje toplote – hitrejša peka ob manjši izgubi vlage

1-Zakaj izbrati keramični žar Kamado Joe


Odlična izolacija žara – manjši ogenj za dosego potrebne temperature

2-Zakaj izbrati keramični žar Kamado Joe


Izredna vročina + kroženje zraka – hitro pripravljeni sočni zrezki restavracijske kakovosti

3-Zakaj izbrati keramični žar Kamado Joe


Sposobnost dolgotrajnega vzdrževanja temperature + kroženje zraka – sočni purani in piščanci.

4-Zakaj izbrati keramični žar Kamado Joe


Manj direktne vročine je idealno za peko divjačine in drugih kosov pustega mesa, ki se na drugih žarih radi izsušijo.

5-Zakaj izbrati keramični žar Kamado Joe


Peka na oglju – pravi okus žaraPravi okus žara dobimo takrat, ko se meso ob peki aromatizira z lesnim dimom. Kamado Joe za peko uporablja samo oglje (z vročino obdelan les), zato se lahko vsa na njem pečena hrana pohvali z bogato, pravo aromo hrane, pečene na žaru.

Naravne lastnosti oglja in lastnosti žara Kamado Joe poskrbijo:

 • da je žar pripravljen za peko v samo 15 minutah; za izjemno kontrolo temperature s pomočjo kovanega ventila z dvojnim diskom – obrnete disk in spremenite temperaturo;
 • za minimalni odpad – oglje ustvari zelo malo pepela v primerjavi z briketi, pepel se zbira v posodi za oglje, ki jo hitro in preprosto spraznite, napol pogorelo oglje lahko ponovno vžgete in uporabite za naslednjo peko.


Najboljša garancijaVemo, da so keramični žari Kamado Joe najboljši, zato je tudi garancija zanje doživljenjska in pošiljanje vseh keramičnih delov brezplačno.

Razstavni salon Obiščite nas v našem razstavnem salonu na naslovu Litostrojska 40 v Ljubljani, kjer vam bomo najbolje posredovali vse informacije o našem asortimanu izdelkov ter vam povedali veliko koristnih nasvetov.


Dodano!

V košarico