GARANCIJA CENE. →

Weber

Delite s prijatelji

Preprosta ideja: iz rečne boje narediti žar s pokrovom! Tega se je spomnil George Stephen in tako izumil kotlast žar, z njim pa je povzročil pravo revolucijo v peki na žaru: Najprej v Ameriki, nato po celem svetu.

Čas pred nastankom kotlastega žara lahko z eno besedo opišemo kot opečna era. Povsod po Ameriki so hrano pripravljali na sezidanih odprtih žarih, ki so bili nepremični, v slabem vremenu neuporabni, veliki izbruhi plamena so hrano izsušili, okus pa so pokvarile tudi saje in drugi ostanki kuriva.

George Stephen, navdušenec nad peko na žaru, dobro hrano in oče enajstih otrok, je bil s takimi pogoji za peko izredno nezadovoljen.

Na enem od svojih izletov z jadrnico je dobil enkratno idejo. Rečno bojo je razpolovil po dolžini: na spodnji del je namestil tri noge in ga uporabil kot kotel, zgornji del boje pa je uporabil kot pokrov - tako je nastal prvi prototip kotlastega žara, s tem pa so bili prvič v zgodovini ustvarjeni pogoji za nadzor temperature pri peki. Temeljni kamen za podjetje Weber-Stephen Products Co. je bil položen...

George je sledil dvema osnovnima ciljema: njegovi žari morajo biti inovativni, hkrati pa izredno vzdržljivi, saj visoki standardi za doseganje kvalitete uporabniku zagotavljajo veliko let brezskrbne uporabe.

Današnje raznovrstnosti peke na žaru si ne moremo predstavljati brez Georgevega izuma. Zaradi pokrova lahko izkoristimo vroč zrak, ki se nahaja okoli hrane, kar še posebej pride do izraza pri indirektnem načinu peke na žaru.

KvalitetaŠtevilni žari na oglje so optično sicer podobni žarom Weber, razlika v kvaliteti pa je očitna. Vitalni deli žarov Weber, kot so pokrov in kotel oz. komora za peko, gorilniki, sistemi za prižiganje in čiščenje, imajo izredno dolgo življenjsko dobo.

  • Jeklo in emajl sta popolnoma spojena
  • Pokrov in kotel sta izdelana iz posebne vrste jekla z nizko vsebnostjo ogljika, na katerega je pri 870° C zapečena zaščitna plast emajla
  • Emajl omogoča optimalni odboj vročine in zaščito pred neugodnimi vremenskimi vplivi.
  • Pomembni spoji konstrukcije žara so predhodno sestavljeni in zvarjeni skupaj
  • Prednosti: lažja montaža in boljša zaščita proti rjavenju v primerjavi z vijačnimi spoji.

Vsi sestavni deli plinske napeljave so pri Webru sestavljeni že v tovarni, pri vsakem žaru, ki zapusti proizvodni trak, pa preverijo vžig, barvo plina in tesnost napeljave.

Varnost končnega uporabnika je pri Webru na prvem mestu, zato tudi pri nabavi materialov izvajamo obsežne in stalne preglede kvalitete in ustreznosti.

Naši programi garancije so zelo obsežni, varnost in kvaliteta pa tudi po dolgih letih ostaja nespremenjena.

Weber kakovost z garancijo do 25 letZ nakupom enega izmed naših izdelkov niste kupili samo izdelka Premium kvalitete, dobili ste tudi Premium garancijo. Ker smo o kvaliteti naših izdelkov tako trdno prepričani, vam nudimo garancije vse do 25 let.
Razstavni salon Obiščite nas v našem razstavnem salonu na naslovu Litostrojska 40 v Ljubljani, kjer vam bomo najbolje posredovali vse informacije o našem asortimanu izdelkov ter vam povedali veliko koristnih nasvetov.


Dodano!

V košarico