Nigara Gyuto SG2 Migaki Tsuchime 240 mm je večnamenski japonski kuhinjski nož, primeren za pripravo mesa, rib in zelenjave. Dolgo rezilo je odlično za razrez večjih kosov živil, tanka konica pa omogoča lahkotno delo tudi za bolj natančna opravila. Dolžina 240 mm je primerna za profesionalne kuharje ali izkušene amaterske uporabnike. Izjemne lastnosti in videz rezila dopolnjuje ročaj japonskega tipa iz luksuzne ebenovine. Jedro iz prašnega jekla SG2 zagotavlja dolgotrajno ostrino ter minimalno vzdrževanje. Geometrija rezila v sodelovanju z unikatnimi udarci kladiva poskrbi, da se med rezanjem sestavine ne lepijo na rezilo, kar omogoča hitrejše in bolj natančno delo. OBLIKA REZILA: * Dolžina rezalnega roba je 226 mm (od pete do konice), pri tem nožu pa se dolžina meri od roba ročaja do konice rezila, kar znaša 240 mm. JEKLO: LAMINACIJA: GEOMETRIJA REZILA: ZAKLJUČNI VIDEZ: Zaključni videz rezila sestavljata unikaten tsuchime (odtisi kladiva) in kasumi. Heksagonalen zaključek tsuchime je edinstvena značilnost nekaterih japonskih nožev. Gre za strukturo, ki je na površino rezila nanesena s kladivom in ustvarja vrsto šestkotnih vdolbinic. Ta zaključek ima tako funkcionalni kot estetski namen. S funkcionalnega vidika površina tsuchime pomaga zmanjšati trenje in preprečuje, da bi se hrana med rezanjem prilepila na rezilo. Teksturirana površina ustvarja majhne zračne žepke, ki omogočajo bolj gladko in natančno rezanje. Prav tako izboljša zmogljivost noža, saj zmanjša upor, zaradi česar je idealen za enostavno rezanje različnih sestavin. ROČAJ: O KOVAČU: |
Glavne značilnosti | |
---|---|
Oblika rezila: | Gyuto |
Jeklo: | SG2 |
Konstrukcija: | San-mai / v-edge / tsuchime, kasumi |
Trdota (HRC): | 64 |
Dolžina noža: | 380 mm |
Dolžina rezila: | 226 mm |
Širina rezila: | 48 mm |
Debelina rezila: | 2.3 mm |
Teža: | 215 g |
Dolžina ročaja: | 138 mm |
Tip ročaja / material: | Japonski ročaj [wa] / ebenovina |
Kovač: | Nigara Hamono |
Lokacija kovačije: | HIROSAKI / Aomori Prefektura / Japonska |
Napis na rezilu: | 二唐作 "Nigara Made" |