Nigara Kiritsuke-Gyuto SG2 Tsuchime Wa 240 mm je večnamenski japonski kuhinjski nož, primeren za pripravo mesa, rib in zelenjave. Dolgo rezilo je odlično za razrez večjih kosov živil, prirezana konica pa omogoča lažji pregled za bolj natančna opravila, kot so čiščenje, filetiranje ali obrezovanje. Dolžina 240 mm je optimalna za profesionalne kuharje ali izkušene domače uporabnike. Jedro iz prašnega jekla SG2 zagotavlja dolgotrajno ostrino ter minimalno vzdrževanje. Unikatni udarci kladiva poskrbijo, da se med rezanjem sestavine ne lepijo na rezilo, kar omogoča hitrejše in bolj natančno delo. Izjemne lastnosti in videz rezila dopolnjuje ročaj japonskega tipa iz temne ebenovine. Brušenje in končna obdelava nožev Nigara sta izjemne kakovosti, kar odraža vrhunsko izurjenost kovačev v podjetju Nigara Hamono. OBLIKA REZILA: * Dolžina rezalnega roba je 225 mm (od pete do konice), pri tem nožu pa se dolžina meri od roba ročaja do konice rezila, kar znaša 240 mm. JEKLO: LAMINACIJA: GEOMETRIJA REZILA: ZAKLJUČNI VIDEZ: Zaključni videz rezila sestavljata unikaten tsuchime (odtisi kladiva) in kasumi. Heksagonalen zaključek tsuchime je edinstvena značilnost nekaterih japonskih nožev. Gre za strukturo, ki je na površino rezila nanesena s kladivom in ustvarja vrsto šestkotnih vdolbinic. Ta zaključek ima tako funkcionalni kot estetski namen. S funkcionalnega vidika površina tsuchime pomaga zmanjšati trenje in preprečuje, da bi se hrana med rezanjem prilepila na rezilo. Teksturirana površina ustvarja majhne zračne žepke, ki omogočajo bolj gladko in natančno rezanje. Prav tako izboljša zmogljivost noža, saj zmanjša upor, zaradi česar je idealen za enostavno rezanje različnih sestavin. ROČAJ: Les ebenovine je zaradi svoje trdote, trpežnosti, obstojnosti in estetskega videza idealna izbira za japonske ročaje. Bogata barva, vidni vzorci zrn in njegov zgodovinski vidik še dodatno prispevajo k prepoznavnosti in privlačnosti tega lesa. O KOVAČU: |
Glavne značilnosti | |
---|---|
Oblika rezila: | Kiritsuke-Gyuto |
Jeklo: | SG2 |
Konstrukcija: | San-mai / v-edge / tsuchime, kasumi |
Trdota (HRC): | 64 |
Dolžina noža: | 380 mm |
Dolžina rezila: | 240 mm |
Širina rezila: | 51 mm |
Debelina rezila: | 2.2 mm |
Teža: | 225 g |
Dolžina ročaja: | 140 mm |
Tip ročaja / material: | Japonski ročaj [wa] / ebony |
Kovač: | Nigara Hamono |
Lokacija kovačije: | HIROSAKI / Aomori Prefektura / Japonska |
Napis na rezilu: | 二唐作 "Nigara Made" |