Iščete nož, ki vas bo navdušil tako s svojo funkcionalnostjo kot izgledom? Ste na pravem mestu. Noži linije Nigara AS Migaki Tsuchime so več kot impresivni. Izgled in občutek teh Nožev ne bosta pustila nikogar ravnodušnega. Prehod iz edinstvenega valovitega vzorca odtisov kladiva v mat shinogi linijo je posejan z drobnimi bleščečimi pikami, ki spominjajo na sneg. Čudovito se prilegajo srebrni lasni liniji, ki se razteza tik nad ostrim rezalnim robom, zloščenim do visokega sijaja. Ta črta je ločnica med plastjo mehkega jekla in trdo sredico. Rezilo je opremljeno z tradicionalnim japonskim ročajem iz temne ebenovine oktagonalne oblike. Ročaj je izdelan iz enega samega kosa gladkega lesa, ki je na otip poliran in ob vsakem rezu nudi neprimerljivo taktilno izkušnjo. Nigara Santoku AS Migaki Tsuchime 180 mm je večnamenski japonski kuhinjski nož, primeren za pripravo mesa, rib in zelenjave. Jedro iz visokoobljičnega jekla AO zagotavlja dolgotrajno ostrino ter enostavno ponovno brušenje. Brušenje in končna obdelava nožev Nigara sta izjemne kakovosti, kar odraža vrhunsko izurjenost in popolno predanost kovačev v podjetju Nigara Hamono. OBLIKA REZILA: "San" v santoku pomeni "tri", torej "nož treh vrlin", kar se nanaša na široko paleto sestavin, ki jih lahko obdelujemo s tem nožem: meso, ribe in zelenjavo. Število tri se nanaša tudi na naloge, ki jih lahko opravlja: rezanje, sekljanje, drobno sekljanje. V končni fazi pa se število tri igra tudi z deli noža, ki so namenjeni različnim opravilom:
Uporaba za: vsestransko rezanje, sekljanje, kockanje zelenjave, razrez ribe in mesa. S svojo bogato zgodovino in vsestransko zasnovo je nož santoku nepogrešljiv pripomoček za vsako kuhinjo, tako domačo kot profesionalno, in pokriva širok spekter možnosti rezanja. * Dolžina rezalnega roba je 165 mm (od pete do konice), pri tem nožu pa se dolžina meri od roba ročaja do konice rezila, kar znaša 180 mm. JEKLO: LAMINACIJA: GEOMETRIJA REZILA: ZAKLJUČNI VIDEZ: ROČAJ: O KOVAČU: Nigara Hamono je ugledna družina kovačev že več kot 350 let. Najprej je bila s strani regije Tsugaru imenovana za izdelovalca japonskih mečev, kasneje, potem ko so postale tradicionalne tehnike mečevanja med drugo svetovno vojno bolj prepoznavne, pa se je preusmerila še v izdelavo nožev. V kovačiji Niagara Hamono so meče nehali izdelovati leta 1965, vendar pa tradicionalne tehnike kovanja, ki so jih njeni kovači pridobili in izpopolnili skozi stoletja delovanja, zdaj živijo naprej v njihovih kuhinjskih nožih. Njihovi izdelki so decembra 2007 prejeli uraden certifikat tradicionalne obrti prefekture Aomori. Trenutni glavni kovač Nigare Hamono, Tsuyoshi Yoshizawa, ki izdeluje nože skupaj s svojim očetom Toshi Yoshizawa, je kovač osme generacije. Je strasten ljubitelj nožev, umetnosti in glasbe. Njegov slavni dizajn noža Nigara Anmon je rezultat njegove ljubezni do umetnin Andyja Warhola. |
Glavne značilnosti | |
---|---|
Oblika rezila: | Santoku |
Jeklo: | Aogami Super |
Konstrukcija: | San-mai / v-edge / tsuchime, migaki, kasumi |
Trdota (HRC): | 63 |
Dolžina noža: | 310 mm |
Dolžina rezila: | 168 mm |
Širina rezila: | 49 mm |
Debelina rezila: | 2.3 mm |
Teža: | 170 g |
Dolžina ročaja: | 128 mm |
Tip ročaja / material: | Japonski ročaj [wa] / ebenovina |
Napis na rezilu: | 二唐作 "Nigara Made" |
Kovač: | Nigara Hamono |
Lokacija kovačije: | HIROSAKI / Aomori Prefektura / Japonska |