Santoku je tradicionalna japonska oblika noža, zaradi ravnega rezila je nož primeren za rezanje vseh vrst hrane. Vdrt rob omogoča rezanje izredno tankih kosov, saj se hrana ne prijema na rezilo. Dolžina rezina je 17 cm. Serija Classic je osrednja serija nožev Wüsthof za profesionalne kuharje in amaterske navdušence. Tradicionalen ergonomsko oblikovan dizajn in popolna ostrina zagotavljata popolno rezilo za vaše kuharske podvige.
Značilnosti nožev Wüsthof
O podjetju Wüsthof Podjetje Wüsthof je bilo ustanovljeno leta 1814 v nemškem mestu Solingen, svetovno znanem po proizvodnji nožev in drugih orodij za rezanje. V modernih proizvodnih obratih v središču mesta je trenutno zaposlenih več kot 350 ljudi. Podjetje je vse od ustanovitve ostalo v družinski lasti; danes ga vodi g. Harald Wüsthof. Skozi svojo zgodovino so v podjetju največ pozornosti posvečali kvaliteti proizvodnje in skrbnemu izboru materialov – danes je Wüsthof edina tovarna v Solingenu, ki vse proizvodne procese še zmeraj opravi sama. O kvaliteti pričajo številna mednarodna priznanja, ki jih je podjetje prejelo; noži Wüsthof so bili večkrat razglašeni za najboljše kuhinjske nože v strokovnih revijah in na sejmih po vsem svetu. Wüsthof je tudi uradni opremljevalec nemške kuharske reprezentance. Največji dokaz kvalitete je sodelovanje s francosko kuharsko šolo Le Cordon bleu. Leta 1895 ustanovljena zasebna akademija je s 25 šolami v 15 državah vodilna svetovna institucija na področju izobraževanja profesionalnih kuharjev. Rezultat sodelovanja je serija nožev Le Cordon Bleu, ki jo uporabljajo v vseh 25 šolah. |