Klasičen vsestranski nož: idealen za sekanje, čiščenje in okrasitev sadja ter zelenjave. S tem nožem s kratkim rezilom in priročno obliko hitro očistite korenje, olupite jabolka, nasekljajte šalotko. Ta nož je poleg kuharskega noža in noža za kruh obvezen kos opreme, brez katere ne sme biti noben kuhar. S serijo nožev Crafter vam ponujamo visokokakovosten izdelek in s skrbnim izborom materialov kot so dimljen hrast, medenina in nerjaveče jeklo je Wüsthof izdelal trpežne kuharske nože za vsakega kuharskega mojstra. Ročaj je premišljeno zasnovan tako, da nudi dodatno zaščito vašim prstom. S temi lastnostmi postane robustni nož Wüsthof Crafter vaš genialni spremljevalec pri pripravi sveže hrane. Izdelan v celoti v Solingenu v Nemčiji.
Značilnosti nožev Wüsthof
O podjetju Wüsthof Podjetje Wüsthof je bilo ustanovljeno leta 1814 v nemškem mestu Solingen, svetovno znanem po proizvodnji nožev in drugih orodij za rezanje. V modernih proizvodnih obratih v središču mesta je trenutno zaposlenih več kot 350 ljudi. Podjetje je vse od ustanovitve ostalo v družinski lasti; danes ga vodi g. Harald Wüsthof. Skozi svojo zgodovino so v podjetju največ pozornosti posvečali kvaliteti proizvodnje in skrbnemu izboru materialov – danes je Wüsthof edina tovarna v Solingenu, ki vse proizvodne procese še zmeraj opravi sama. O kvaliteti pričajo številna mednarodna priznanja, ki jih je podjetje prejelo; noži Wüsthof so bili večkrat razglašeni za najboljše kuhinjske nože v strokovnih revijah in na sejmih po vsem svetu. Wüsthof je tudi uradni opremljevalec nemške kuharske reprezentance. Največji dokaz kvalitete je sodelovanje s francosko kuharsko šolo Le Cordon bleu. Leta 1895 ustanovljena zasebna akademija je s 25 šolami v 15 državah vodilna svetovna institucija na področju izobraževanja profesionalnih kuharjev. Rezultat sodelovanja je serija nožev Le Cordon Bleu, ki jo uporabljajo v vseh 25 šolah. |