Pridružite se nam na Akademiji peke na žaru, kjer bomo skupaj z Miho Pešcem (Kralj Žara) in Primožem Dolničarjem (Okusi 2 generacij, 24Kitchen) preživeli dan in se naučili številnih skrivnosti pravega Kralja žara.
Česa se bomo naučili? - pravil peke na žarih,
- pravilnega prižiga žarov,
- priprave mesa za peko,
- direktnega in indirektnega pečenja,
- uporaba termometrov,
- osnov dimljenja,
- peke popolnega steaka na žaru,
- uporabe litoželezne posode
Skupaj bomo pripravili sledeče jedi: - Slive z gorgonzolo v špehu
- Piščančja obara z žličniki
- Dagnje na buzaro s kruhom iz žara
- Škotski Aberdeen angus ribeye in Ameriški Prime ribeye s čompami
- Račje prsi s pirejem iz pastinjaka
- Siljen radič z dimljeno potrebuševino
- Pečena jabolka z orehi
Trajanje akademije: 12:00 - 19:00 Cena vključuje: - hrano,
- neomejeno količino pijače,
- predpasnik.
Število udeležencev je omejeno na 18 ljudi. Izdelki na naših akademijah prihajajo iz naslednjih farm: Heritage Angus beef, John Stone Beef, Caledonia Crown beef, Natures Meadow, Hokkaido Wagyu, Rougie. |