Žar Outdoorchef Lugano je izpopolnjena zunanja kuhinja na kolesih - vse v enem. Peka na plinskem žaru Outdoorchef Lugano je zelo raznolika, saj lahko pečete, kuhate, sear-ate ali nenazadnje pečete pri nizkih temperaturah in to vse na enem mestu. Dva ločena gorilca zagotavljata enakomerno porazdelitev toplote, kar je ključno za pripravo različnih vrst jedi na rešetki iz nerjavečega jekla. Vgrajeni sistem lijakov iz nerjavečega jekla pa omogoča optimalno razporeditev toplote s katerim lahko pečete direktno ali indirektno. Z infrardečim gorilcem lahko dosežete izjemno visoke temperature do 900°C in je idealen za popolno pečen steak. S stranskim kuhalnikom lahko pripravljate razne priloge ali omake, medtem ko se v žaru pečejo glavne jedi. Velika, prostorna osnovna omarica ima 2 velikima predaloma, tudi za težke obremenitve, v katera je mogoče preprosto shraniti celo ploščo iz masivnega litega železa. Stranski predali pa nudijo dovolj prostora za dodatne pripomočke, kot so kamni za pico, posode, litoželezne plošče ali rešetke. Žar dosega z brezstopenjski Gourmet gorilci 80-360°C, kar je idealno za indirektno peko. Infrardeči gorilnik Blazing Zone dosega 600-900°C za vrhunsko skorjico. Ima tudi vstavljen vročinski deflektor s katerim lahko dosežete od 250-350°C in tako lahko nad IR gorilcem pečete tudi vratovino, zelenjavo, ribe, piščanca ali sladice. Stranski kuhalnik ima po višini nastavljivo rešetko, da se lahko ponve, litoželezne posode in voki optimalno segrejejo.Dosega širok razpon temperature od 60-250°C. Lahko pa se uporablja tudi pri zelo nizkih temperaturah - odlično za vzdrževanje vročih omak, enolončnic ali kuhanega vina. Lugano 570 G s plinskim varnostnim sistemom optimalno ščiti prižgane gorilnike pred vremenskimi vplivi, kot je veter, kar pomeni, če plamen ugasne, Flame Guard poskrbi, da se gorilniki vedno znova prižgejo. V pomoč so tudi varnostne luči, ki so vgrajen v vrtljive gumbe, saj tako lahko neposredno vidite, ali je posamezni gorilec prižgan ali ne.
|