SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA


Splošni pogoji spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2).

S spletno trgovino upravlja podjetje Studio PEšEC d.o.o., Litostrojska 44d, 1000 Ljubljana, Slovenija, ID za DDV: SI46658068 (v nadaljevanju "ponudnik").

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Povzetek zakonodaje o dostopnosti informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (telefon, e-pošta),
 • pogoje dostave artiklov (način, kraj in rok dostave),
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • bistvene značilnosti blaga (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop,
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebuje davke in stroške dostave,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi.

 

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • po povzetju z gotovino,
 • po predračunu z nakazilom na račun upravitelja Studio PEšEC d.o.o.,
 • s plačilnimi karticami MasterCard in Visa na spletni strani (varna povezava),
 • s PayPal-om na spletni strani (varna povezava),
 • s plačilno kartico American Express na spletni strani preko plačilnega sistema PayPal (varna povezava),
 • s plačilnimi karticami v prodajnem salonu v Ljubljani s plačilnimi karticami MasterCard, Visa, Karanta, BA Maestro,
 • na obroke brez obresti v prodajnem salonu v Ljubljani s plačilnimi karticami MasterCard, Karanta, BA Maestro izdajatelja Nova Ljubljanska Banka.
 • na obroke brez obresti v prodajnem salonu v Ljubljani s plačilno kartico Diners.


Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju. Račun vsebuje razčlenjene stroške in navodila, kako odstopiti od nakupa in artikelj vrniti, če je to potrebno in mogoče.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika, kupec pa jo prejme na elektronski naslov takoj po oddaji naročila.

Cene

Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi pogoji in pod zgoraj navedenimi načini plačila.

Kljub temu, da težimo k temu, da so vsi podatki natančni in ažurni, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Po oddaji naročila kupec prejme elektronsko sporočilo z navedbo Naročilo potrjeno. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Pravica o odstopa od nakupa in vračilo blaga

Kupec lahko v roku 30 dni brezplačno odstopi od naročila in vrne blago na stroške ponudnika.

Prejeto blago mora biti vrnjeno nepoškodovano s strani kupca, neuporabljeno in v originalni embalaži.

Za vračilo izdelka nas pokličite na 01 513 56 59 ali 041 368 247. Blago bo pri vas doma prevzela naša dostavna služba.

Garancija

Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi originalnega računa. Garancijski roki so navedeni v navodilih za uporabo v slovenskem jeziku. Če informacije o garanciji ni, izdelek nima garancije.

Dostava

Ponudnik bo izdelek dostavil v dogovorjenem roku. Pogodbeni partner pošiljk je DPD d.o.o. ki dostavo tudi izvaja.

Varnost osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev, pri registriranih članih pa še: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s ponudnikom.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacije na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti artikla.

Ponudnik ima možnost odstopa od pogodbe s stranko le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitno napako se opredeli bistvene lastnosti predmeta in vse zmote, ki se po običajih v prometu ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

 

Za več informacij nas pokličite na 01 513 56 59 ali nam pošljite email na info@kupi-kakovost.si.Brezplačna dostava

Za izdelke na zalogi vam zagotavljamo 24 urno brezplačno dostavo med delavniki za vsa naročila. Naši dostavljalci vas bodo poklicali in se z vami dogovorili, kdaj naj vam dostavijo kupljeni produkt.

100% varen nakup

Plačilo po povzetju, po predračunu, s Paypal-om ali s kreditno kartico MasterCard, Visa in American Express, brez tveganja za zlorabo. Poleg tega zagotavljamo tudi popolno varnost vaših osebnih podatkov.

Izbrani produkti

Vso težko delo opravimo za vas. Preučimo vse izdelke, jih testiramo, ter vam v obliki nasvetov in videov olajšamo izbiro. Vsi izdelki v naši trgovini so visoko kvalitetni izdelki svetovno priznanih proizvajalcev.

Razstavni salon

Obiščite nas v našem razstavnem salonu na Litostrojski 44d v Ljubljani, kjer vam bomo najbolje posredovali vse informacije o našem asortimanu izdelkov ter vam povedali veliko koristnih nasvetov.Cenjen ljubitelj peke na žaru.

Žar je naš hobi. Velik hobi. V želji, da vam še bolj približamo naše delo in izkušnje, smo posodobili naše strani. Od zdaj nas boste srečevali pod imenom Kralj Žara.
Veseli nas, da ste z nami ;)
Miha, Aleš in Nejc.