POSEZONSKA AKCIJA. →

Rolica za nože Oster Rob Kanagawa

Oster Rob   - #22056200784
Rolica za nože Oster Rob Kanagawa

57,90 € 46,40 € -20% PRIHRANEK 11,50 €


Opis izdelka

Da bodo noži vedno pri roki! Danes kuham pri prijateljih, jutri v gostilni, sledi kuharska promocija na terenu, kuharski tečaj... Z našo novo rolico boste lahko varno in urejeno prenašali svoje najljubše kuhinjske nože in ostale pripomočke.

Poskrbeli smo, da prenašanje nožev ne bo le varno, ampak tudi v stilu!

Na rolci je odtisnjen tradicionalen japonski motiv Veliki val Kanagawe japonskega umetnika Hokusakeja, ki je živel in ustvarjal v Edo obdobju. To ikonično sliko smo v sodelovanju z The Icon posodobili in priredili.

V rolici je pet ločenih prostorov za kuhinjske nože in kakršnekoli kuhinjske pripomočke. Torba je narejena iz črnega bombaža. Odlična za vse profesionalne kuharje in kuharske entuziaste! Veliki val Kanagawe (神奈川沖浪裏 Kanagawa-Oki Nami-Ura), je ukiyo-e print, ki ga je naredil japonski umetnik Hokusai v letih med leti 1830 in 1833. To je bilo obdobje poznega Eda. Slika je bila objavljana kot prvi print 36 pogledov na goro Fuji istega avtorja (富嶽三十六景 Fugaku sanjūrokkei).

Slika je Hokusajevo najbolj znano delo in eno najbolj prepoznanih umetniških del na svetu. Predstavlja velik val, ki grozi čolnom na obali prefekture Kanagawa. Nekateri predvidevajo, da gre za tsunami, kot nakazuje na to naslov slike, vendar je večino poznavalcev mnenja, da gre za veliki okinami ("val odprtih morja"). Kot na vseh slikah, to delo prikazuje predel okoli gore Fuji v določeni posebni okoliščini, gora pa se prikazuje v ozadju.

Slika naj bi prikazovala kontrast med veličastno naravo in majhnim ter nepomembnim človekom. Val, ki s svojimi kremplji pada na majhne čolne predstavlja podobo mitičnih zmajev.

Grafična lepota predstavlja tudi kontrast med valom in goro. Turbulenten val se dviga nad gledalca in preži z grožnjo, kjer pa majhna stabilna piramidna oblika gore Fuji sedi v ozadju. Večna gora je postavljena zamrznjena v slehernem trenutku časa.
Razstavni salon Obiščite nas v našem razstavnem salonu na naslovu Litostrojska 40 v Ljubljani, kjer vam bomo najbolje posredovali vse informacije o našem asortimanu izdelkov ter vam povedali veliko koristnih nasvetov.


Dodano!

V košarico