Saji Gyuto VG-10 Gold RWO 240 mm je vsestranski japonski kuhinjski nož, primeren za pripravo mesa, rib in zelenjave. Vendar bi mu delali krivico, če bi ga imenovali samo kuhinjski nož, saj je resnično izjemen primerek japonske kovaške spretnosti, od njegovega videza in vse do specifičnih detajlov. Noži iz serije Gold kovača Takeshi Sajija iz znamenite kovaške kooperative Takefu Knife Village dobijo svoj značilni videz s posebnim postopkom laminacije, kjer zunanjim plastem dodajajo medenino, s čimer se doseže zlato obarvan damaščanski vzorec. Ni pa vse samo v videzu – Saji se je odločil za jeklo VG-10 z nerjavnimi lastnostmi in visoko vsebnostjo ogljika in posledično trdoto nad 60 HRC, kar pomeni, da bo imel nož izjemno fino ostrino. Skupaj še z nekaj mojstrove kovaške magije je ta nož res poseben kos, ki vas bo gotovo navdušil. Odličen dodatek k zbirki vsakega navdušenca nad noži. OBLIKA REZILA: JEKLO: LAMINACIJA: Pri laminaciji tega noža se je kovač igral z različnimi materiali za zlato obarvan zaključni videz – sredica rezila je vstavljena med plasti mehkejšega nerjavnega jekla, ki mu je bila dodana medenina. Rezultat je čudovit zlato obarvan damaščanski vzorec, po katerem je nož dobil svoje ime. GEOMETRIJA REZILA: ZAKLJUČNI VIDEZ: ROČAJ: O KOVAČU: |
Glavne značilnosti | |
---|---|
Oblika rezila: | Gyuto |
Jeklo: | VG-10 |
Konstrukcija: | San-Mai / hamaguri / damask |
Trdota (HRC): | 61 |
Dolžina noža: | 395 mm |
Dolžina rezila: | 240 mm |
Širina rezila: | 50 mm |
Debelina rezila: | 2 mm |
Teža: | 175 g |
Dolžina ročaja: | 140 mm |
Tip ročaja / material: | Japonski [wa] / palisander, javor |
Kovač: | Takeshi Saji |
Lokacija kovačije: | ECHIZEN - TAKEFU KNIFE VILLAGE / Fukui Prefektura / Japonska |
Napis na rezilu: | 佐治 武士 "Takeshi Saji" |