Najboljša govedina na svetu, japonska govedina Wagyu, je pridobljena iz vrste govedi tajima-gyu, vzrejene v japonski prefekturi Hokkaido. Selektivna vzreja govedi, ki traja že 1900 let, njena izolacija in posebne metode prehranjevanja so pripeljale do unikatnih razlik v teksturi in okusu japonske govedine Wagyu, ki je kakovostno vsaj dva razreda nad najboljšo ameriško govedino (prime beef po ameriški klasifikaciji).
Samo govedo s čistokrvno linijo tajima-gyu je primerno za govedino Wagyu.
Govedo mora biti vzrejeno v japonski določeni provinci.
Žival mora biti kastrirani bik ali telica, ki še ni povrgla telet.
Prehrana živali mora biti sestavljena izključno iz sena in zrn.
Meso mora biti zaklano in predelano v določeni japonski prefekturi.
Marmoriranost mesa mora biti vsaj stopnje 6.
Kakovost mesa mora biti A4 ali A5 – najvišja kakovostna razreda.
Zaklana žival ne sme tehtati več kot 470 kg.
Pakirano v vakuumu.
Pozor! Na trgu najdete govedino kobe style ali wagyu, ki sicer izhaja iz japonske govedi (ali mešanice japonskega goveda in goveda angus), a večinoma ni vzgajana na Japonskem in ne ustreza strogim kakovostnim zahtevam prave japonske govedine Wagyu.