Nož za kruh, primeren za rezanje različnih vrst kruha, tako domačega s trdo skorjo, kot mehkega iz mestnih pekarn. Rezilo je razdeljeno na tri dele s tremi vrstami rezila. Ravno rezilo na konici pomaga pri rezanju roba kruha, široki zobje na sredini so odlični za trdo skorjo, drobno nazobčan rob pa je odličen za mehak bel kruh in pecivo. Konstrukcija rezalnega roba omogoča rezanje brez deformacije oblike mehkejših hlebcev in štruc. Rezilo ima nekoliko ukrivljen trebuh, ki omogoča gladko in lahkotno rezanje. Primerno tudi za razrez pečenke in drugih velikih kosov mesa, tort, sushi rolc, paradižnika... Ročaj je relativno majhen, kar olajša shrambo, vendar še vedno oblikovan za udobno uporabo. Izdelan iz svetlega pakka lesa z dvema zakovicama. Ime noža Seseragi pomeni “plitek potok”. Nož je pakiran v bež darilni embalaži. Kovačija:Suncraft je priznana japonska kovačija iz mesta Seki, ki od leta 1948 združuje tradicijo in inovacije pri izdelavi vrhunskih kuhinjskih nožev. Njihova prestižna linija SENZO nosi ime po predniku ustanoviteljev, ki je prispeval k razvoju mesta Seki in njegovi blaginji. OsterRob tesno sodeluje s Suncraftom in skupaj so oblikovali nekaj odličnih rezil, med njimi Burjo, prvi japonski nož za pršut, Bunko Black Damascus in SG2 Bunko Matte. |
Glavne značilnosti | |
---|---|
Oblika rezila: | Pankiri / žagasto rezilo [za kruh] |
Jeklo: | Molybdenum Vanadium |
Konstrukcija: | Monosteel / migaki |
Trdota (HRC): | 59-60 |
Dolžina noža: | 331 mm |
Dolžina rezila: | 220 mm |
Širina rezila: | 30 mm |
Debelina rezila: | 1.6 mm |
Teža: | 115 g |
Dolžina ročaja: | 108 mm |
Tip ročaja / material: | Japonski ročaj [wa] / pakka |
Kovač: | Suncraft |
Lokacija kovačije: | Seki / Gifu Prefektura / Japonska |
Napis na rezilu: | / |