Prašna jekla so prihodnost nožarstva, vendar so japonski noži iz prašnega jekla še vedno prava redkost. Na SG2 Burja nož za pršut Sandalwood 300 mm smo namestili ročaj iz sandalovine z obročkom iz roga vodnega bivola. SG2 Burja nož za pršut Sandalwood 300 mm je univerzalni nož za pršut, ki je do zadnje malenkosti optimiziran za rezanje suhih mesnin, večjih pečenih kosov mesa ter rib. Omejena izdaja burje je opremljena z redkim ročajem iz sandalovine, ki slovi po bogati rdečkastorjavi barvi, elegantnih vzorcih, ki z leti pridobijo patino, ter gladko in sijočo teksturo, ki nudi udoben in varen oprijem. Nož Burja je produkt, ki je plod več let raziskovanj in iskanja najbolj optimalnega noža za pršut. Nihče še ni posvetil dovolj pozornosti in ljubezni izdelavi noža, ki bi resnično odgovarjal na vse potrebe pri rezanju pršutov in bil pri tem resnično dober. Še posebej težko pa je narediti univerzalen nož, saj je tipov pršutov in rezalnih tehnik zelo veliko. Pri Burji gre za združitev bogate istrske kulinarične tradicije pršutov z japonsko tehnologijo kovanja nožev. Rezultat našega sodelovanja je nož, ki ga odlikuje neverjetna ostrina in unikatni dizajn. OBLIKA REZILA: Priporočamo za: Jamón Ibérico, Jamón Ibérico de Bellota, Prosciutto di San Daniele in Jambon de Bayonne JEKLO: SG2 je prašno jeklo jeklarne Takefu. Nekateri mu pravijo tudi Super Gold steel. Ima visoko vsebnost ogljika in kroma in je nerjaveče. Sestava jekla omogoča kovanje super tankih nožev trdote tudi do 64 HRC. Sestava jekla: Ogljik (C) 1,25 - 1,45 % (C), krom (Cr) 14,00 - 16,00 %, molibden (Mo) 2,30 - 3,30 %, vanadij (V) 1,80 - 2,20 % GEOMETRIJA: LAMINACIJA: ZAKLJUČNI VIDEZ: Nož je primeren za vse, ki vas navdušujejo stvari minimalstičnega izgleda. Nobenega odvečnega okrasja, samo matirano monokromatsko rezilo z izstopajočo črto vzdolž roba – edini del, kjer se vidi SG2 jeklo. ROČAJ: Les sandalovine je znan po svoji bogati rdečkastorjavi barvi in elegantnih vzorcih, ki s časom pridobijo še lepšo patino. Sandalovina je znana po svoji gostoti in trdoti, zaradi česar je zelo odporna na obrabo, razpoke in deformacije, kar ročaju iz sandalovine zagotavlja dolgo življenjsko dobo tudi ob intenzivni uporabi. Sandalovina ima gladko, ampak nedrsečo teksturo, ki nudi udoben in varen oprijem med uporabo. KOVAČIJA: Seki je zaradi svoje geografske lokacije in naravnih virov že več kot 800 let kraj, kjer se izpopolnjuje kovaška obrt in je po celem svetu znan kot dom sodobne japonske nožarske industrije. Kovači so namreč starodavno znanje kovanja katan prelili v kuhinjske nože, kot so Burja, prvi japonski nož za pršut, Bunka Black Damascus in SG2 Bunka Matte. |
Glavne značilnosti | |
---|---|
Oblika rezila: | Slicer |
Jeklo: | SG2 |
Konstrukcija: | San-mai / zero grind / migaki |
Trdota (HRC): | 62-63 |
Dolžina noža: | 430 mm |
Dolžina rezila: | 300 mm |
Širina rezila: | 24 mm |
Debelina rezila: | 1.8 mm |
Teža: | 140 g |
Dolžina ročaja: | 121 mm |
Tip ročaja / material: | Japonski ročaj [wa] / Sandalovina, bivolji rog |
Kovač: | Suncraft |
Lokacija kovačije: | Seki / Gifu Prefektura / Japonska |
Napis na rezilu: | 北風 "severni veter" |