• Japonski noži
  • Vsestranski noži Santoku
Takamura Santoku Migaki SG2 170 mm

Takamura Santoku Migaki SG2 170 mm
Takamura Hamono - #‍410108251116

176 € PPC: 195,00 € (-10%)


Opis izdelka

Takamura Migaki Santoku SG2 je nož, ki ga priporočamo profesionalnim kuharskim mojstrom in vsem nadarjenim domačim kuharjem, predvsem pa je popoln prvi nož za obetavne chefe, ki se šele podajajo v kuharske vode. Zakaj? Nož je enostavno vzdrževati, zagotavlja dolgotrajno ostrino, je praktičen in dovolj lahek za večurno delo kuharskih mojstrov v živahnih restavracijah

Nož santoku je vsestranski kuhinjski nož, ki bo blestel pri vseh vrstah rezanja in sekljanja na kuhinjski deski. Minimalistično rezilo, zloščeno do visokega sijaja (za več informacij glej članek Konstrukcija rezila: zaključni videz rezila), je izjemno tanko, zato omogoča natančno delo tudi z najmanjšimi sestavinami. Rezalni rob je na obeh straneh brušen pod kotom 50 stopinj (za pojasnilo glej članek Konstrukcija rezila: geometrija) in ostane oster dlje časa tudi ob neprestani uporabi.

Nož ima ergonomičen ročaj v zahodnem slogu (yo), ki je izdelan iz laminiranega, živo rdečega lesa pakka, na jezik rezila pa je pritrjen s tremi nerjavnimi zakovicami. Zaradi zaključka ročaja (bolster) je prehod med ročajem in rezilom nežen, hkrati pa nudi udoben in čvrst oprijem med uporabo. Zaradi svoje simetričnosti se ročaj prilega desni in levi dlani. Ročaj yo je nekoliko manjši, zato ni primeren za kuharske mojstre, ki so briljantni tudi na košarkarskem igrišču.

Vnaprej pripravljeni ostrini, torej takoj ko vzamete nož iz škatle, ni para! Konstrukcija rezila san mai (za več informacij glej Konstrukcija rezila: laminacija) s sredico iz prašnega jekla SG2 (trdota znaša kar 63 HRC!) pomeni, da lahko nož ostane oster skoraj neskončno dolgo. Je do popolnosti uravnotežen, zato ga boste v rokah občutili kot lahkega tudi po več urah priprave hrane.

Ta elegantno minimalističen, povsem uravnotežen, izjemno tanek nož santoku preprostega videza je resnično kralj nožev. Noži Takamura so najbolj priljubljeni med profesionalnimi kuharskimi mojstri na zahodu in ta linija z jeklom SG2 je na vrhu nabora izdelkov Takamura.

O kovačiji:

Takamura Hamono je kovačija v Echizenu (prefektura Fukui), ki je v lasti družine Takamura že več kot 60 let. Na njenem čelu je trenutno najstarejši sin Terukazu Takamura, ki je prevzel krmilo od svojega očeta Toshiyukija (ta pa od svojega očeta, ustanovitelja kovačije Isamuja Takamura-sana). Noži, ki jih Terukazu-san izdeluje že od leta 1985 so znani po svoji izredni geometriji, sofisticiranem dizajnu in vrhunski ostrini. Njihovi kakovosti je bilo izkazano priznanje v poročilu Smartson o preizkusu potrošniških izdelkov na Švedskem, kjer so pometli s konkurenco. Takamura Hamono je pridobil sloves, odkar so njegovi noži postali prva izbira svetovno znanih kuharskih mojstrov, kot so Gordon Ramsay, René Redzepi, Mark Best in Hiromi Yamada, ter televizijske osebnosti Marthe Stewart (če jih naštejemo le nekaj!).

Zaradi navedenega je nože Takamura zelo težko dobiti, zaradi omejene proizvodne zmogljivosti pa je nanje treba zelo dolgo čakati. Kljub temu pa se čakanje izplača, saj so izdelki rezultat zlitja izjemne rokodelske spretnosti ter najnaprednejših tehnik in materialov.




Glavne značilnosti

Oblika rezila: Santoku
Jeklo: SG2
Konstrukcija: San-mai / migaki
Trdota (HRC): 63
Dolžina noža: 300 mm
Dolžina rezila: 170 mm
Širina rezila: 45 mm
Debelina rezila: 1.7 mm
Teža: 145 g
Dolžina ročaja: 120 mm
Tip ročaja / material: Zahodni ročaj [yo] / pakka
Kovač: Takamura Hamono
Lokacija kovačije: ECHIZEN - TAKEFU KNIFE VILLAGE / Fukui Prefektura / Japonska
Napis na rezilu: 高村灰 "Takamura Hamono"


  • Japonski noži
  • Vsestranski noži Santoku


Žari Dodatki za žar Vinoteka Mesnica Japonski noži Vrtno pohištvo


VSE PRAVICE PRIDRŽANE © KRALJ ŽARA 2025.
Studio Pešec d.o.o., Litostrojska 40, 1000 Ljubljana • Davčna številka: SI46658068