Tamahagane "SAN" Sujihiki 210 mm ima jedro iz jekla VG-5, ki ga obdajata zunanji plasti nerjavečega jekla. San-mai (t.i. sendvič) konstrukcija rezilu zagotavlja večjo žilavost in ščiti trdo jedro pred zunanjimi vplivi, zato so noži Tamahagane popularni med profesionalnimi kuharji po vsem svetu. Noži Tamahagane se ponašajo s premišljeno zasnovo, dolgo življenjsko dobo in denarnici prijazno ceno. OBLIKA REZILA: JEKLO: Sestava jekla VG-5: ogljik: 0,7-0,8 %, krom: 13-15 %, molibden: 0,2-0,4 %, vanadij: 0,1-0,2 %, nikelj: 0,25 %, baker: 0,25 % LAMINACIJA: ZAKLJUČNI VIDEZ: ROČAJ: Nože Tamahagane odlikuje dobro ravnovesje – tako kot pri vrhunskih športnih avtomobilih je tudi pri teh nožih razporeditev teže med sprednjim in zadnjim delom, torej med rezilom in ročajem, idealna, tj. v razmerju 50:50. To je bil eden od ciljev pri snovanju linije nožev Tamahagane, kar lahko začutimo takoj, ko primemo nož v roko, saj teža ročaja uravnoteži težo rezila. Nož je zato udobno uporabljati tudi pri dolgotrajnem in napornem delu za kuhinjskim pultom. KOVAČIJA: Noži Tamahagane se ponašajo z vzdržljivostjo, dolgotrajno in fino ostrino ter enostavnim brušenjem. Prav tako združujejo brezčasno, preprosto obliko z ostrino, ki ji preprosto ni para. Nož, ki je eleganten, a hkrati kakovosten in skrajno učinkovit. Navdušil bo tako domače kuharje kot tudi najbolj zahtevne kuharske mojstre, ki v nožu iščejo popolno ravnovesje in vzdržljivost. |
Glavne značilnosti | |
---|---|
Oblika rezila: | Sujihiki [Slicer] |
Jeklo: | VG-5 |
Konstrukcija: | San-mai / v-edge / tsuchime (matte) |
Trdota (HRC): | 61 |
Dolžina noža: | 343 mm |
Dolžina rezila: | 210 mm |
Širina rezila: | 36 mm |
Debelina rezila: | 1.9 mm |
Teža: | 140 g |
Dolžina ročaja: | 125 mm |
Tip ročaja / material: | Zahodni ročaj [yo] / pakka |
Kovač: | Tamahagane |
Lokacija kovačije: | TSUBAME-SANJO / Niigata Prefektura / Japonska |
Napis na rezilu: | "Tamahagane" |