Rezilo Tamahagane "TSUBAME" Gyuto 210 mm ima jedro iz jekla VG-5, ki ga obdajata zunanji plasti nerjavečega jekla. San-mai (t.i. sendvič) konstrukcija rezilu zagotavlja večjo žilavost in ščiti trdo jedro pred zunanjimi vplivi, zato so noži Tamahagane popularni med profesionalnimi kuharji po vsem svetu. Ponašajo se s premišljeno zasnovo, dolgo življenjsko dobo in denarnici prijazno ceno. Tamahagane Gyuto je vsestranski nož za pestro paleto načinov rezanja v kuhinji. Z njim je enostavno sekljati zelenjavo in rezati večje kose mesa, tanka konica pa je primerna za natančno pripravo hrane. Zaradi dolžine rezila je nož primeren za vse, ki iščete srednje velik, vsestranski kuhinjski nož, ki bo blestel pri vseh vrstah sekljanja in rezanja na kuhinjski deski. Priporočamo ga za nakup prvega kuhinjskega noža, saj je velikost 210 mm optimalna za osnovni kuhinjski nož, iz katerega lahko nadalje gradite svojo kolekcijo kuhinjskih nožev. OBLIKA REZILA: → Špica, ki je zasnovana za zahtevnejše delo, omogoča natančno rezanje na rezine, kocke ali sekljanje. JEKLO: Sestava jekla VG-5: ogljik: 0,7-0,8 %, krom: 13-15 %, molibden: 0,2-0,4 %, vanadij: 0,1-0,2 %, nikelj: 0,25 %, baker: 0,25 % LAMINACIJA: Med postopkom kovanja se vse tri plasti s prvotno debelino 20 mm stisnejo na končno debelino 2 mm. Noži iz linije Tamahagane so torej neverjetno tanki in zato tudi zelo ostri, hkrati pa dolgo ohranijo ostrino in jih je enostavno nabrusiti. ZAKLJUČNI VIDEZ: ROČAJ: Nože Tamahagane odlikuje dobro ravnovesje – tako kot pri vrhunskih športnih avtomobilih je tudi pri teh nožih razporeditev teže med sprednjim in zadnjim delom, torej med rezilom in ročajem, idealna, tj. v razmerju 50:50. To je bil eden od ciljev pri snovanju linije nožev Tamahagane, kar lahko začutimo takoj, ko primemo nož v roko, saj teža ročaja uravnoteži težo rezila. Nož je zato udobno uporabljati tudi pri dolgotrajnem in napornem delu za kuhinjskim pultom. KOVAČIJA: Noži Tamahagane se torej ponašajo z vzdržljivostjo, dolgotrajno in fino ostrino ter enostavnim brušenjem. Prav tako združujejo brezčasno, preprosto obliko z ostrino, ki ji preprosto ni para. Nož, ki je eleganten, a hkrati kakovosten in skrajno učinkovit. Navdušil bo tako domače kuharje kot tudi najbolj zahtevne kuharske mojstre, ki v nožu iščejo popolno ravnovesje in vzdržljivost. |
Glavne značilnosti | |
---|---|
Oblika rezila: | Gyuto |
Jeklo: | VG-5 |
Konstrukcija: | San-mai / v-edge / tsuchime (matte) |
Trdota (HRC): | 61 |
Dolžina noža: | 342 mm |
Dolžina rezila: | 210 mm |
Širina rezila: | 46 mm |
Debelina rezila: | 2 mm |
Teža: | 190 g |
Dolžina ročaja: | 123 mm |
Tip ročaja / material: | Zahodni ročaj [yo] / pakka |
Kovač: | Tamahagane |
Lokacija kovačije: | TSUBAME-SANJO / Niigata Prefektura / Japonska |
Napis na rezilu: | "Tamahagane" |