Košarica   KRALJ ŽARA

"TSUBAME" Gyuto 210 mm

Tamahagane  - #‍20010312460
Tamahagane "TSUBAME" Gyuto 210 mm

-15% s kuponom SANTOKU

175,00 €


Opis izdelka

 Rezilo Tamahagane "TSUBAME" Gyuto 210 mm ima jedro iz jekla VG-5, ki ga obdajata zunanji plasti nerjavečega jekla. San-mai (t.i. sendvič) konstrukcija rezilu zagotavlja večjo žilavost in ščiti trdo jedro pred zunanjimi vplivi, zato so noži Tamahagane popularni med profesionalnimi kuharji po vsem svetu. Ponašajo se s premišljeno zasnovo, dolgo življenjsko dobo in denarnici prijazno ceno.

Tamahagane Gyuto je vsestranski nož za pestro paleto načinov rezanja v kuhinji. Z njim je enostavno sekljati zelenjavo in rezati večje kose mesa, tanka konica pa je primerna za natančno pripravo hrane.

Zaradi dolžine rezila je nož primeren za vse, ki iščete srednje velik, vsestranski kuhinjski nož, ki bo blestel pri vseh vrstah sekljanja in rezanja na kuhinjski deski. Priporočamo ga za nakup prvega kuhinjskega noža, saj je velikost 210 mm optimalna za osnovni kuhinjski nož, iz katerega lahko nadalje gradite svojo kolekcijo kuhinjskih nožev.

OBLIKA REZILA:
Japonski nož gyuto je zelo podoben klasičnemu chef’s nožu, ki ga najdete v skoraj vsaki zahodni profesionalni kuhinji. Najširša točka noža je na peti, kjer je tudi rezilo najbolj ravno. Od tam naprej se trebuh ali rezalni rob začne rahlo ukrivljati proti izraziti konici, kar ga loči od bolj ravnih oblik rezil, kot sta santoku ali nakiri.

→ Špica, ki je zasnovana za zahtevnejše delo, omogoča natančno rezanje na rezine, kocke ali sekljanje.
→ Rahla krivina med konico in srednjim delom omogoča, da se trebuh rezila med rezanjem lahko ziblje naprej in nazaj.
→ Ima širok profil za lažje prenašanje hrane iz deske v posodo in je proti peti precej raven, kar omogoča enostavno in hitro rezanje na deski.

JEKLO:
Rezilo je kovano iz jekla VG-5 z visokim odstotkom ogljika, molibdenom in vanadijem ter z izjemno trdoto 60-61 HRC. Jeklo VG-5 je del skupine jekel V-Gold, kar pomeni, da je neverjetno trdo in odporno na rjo. Rezilo je enostavno za brušenje in vzdrževanje ter zelo vzdržljivo. Posebej priljubljeno je med profesionalnimi kuharji, saj je trpežno, enostavno za brušenje in nezahtevno za vzdrževanje.

Sestava jekla VG-5: ogljik: 0,7-0,8 %, krom: 13-15 %, molibden: 0,2-0,4 %, vanadij: 0,1-0,2 %, nikelj: 0,25 %, baker: 0,25 %

LAMINACIJA:
Sredica iz jekla VG-5 je obdana z dvema zunanjima plastema iz nerjavečega jekla SUS410, ki povečuje prožnost in ščiti sredico pred zunanjimi vplivi.

Med postopkom kovanja se vse tri plasti s prvotno debelino 20 mm stisnejo na končno debelino 2 mm. Noži iz linije Tamahagane so torej neverjetno tanki in zato tudi zelo ostri, hkrati pa dolgo ohranijo ostrino in jih je enostavno  nabrusiti.

ZAKLJUČNI VIDEZ:
Zunanji plasti imata matirano površinsko obdelavo in sta prekriti s subtilnimi odtisi kladiva, ki dajejo nožu prav poseben pečat. K elegantnemu videzu prispeva tudi meja med plastmi trdega (hagane) in mehkejšega jekla (jigane), ki je videti kot komaj opazna letnica in loči rezilo na dva dela. 

ROČAJ:
Ročaj noža je iz svetlo rjavega pakka lesa.Je precej velik za japonske nože in omogoča čvrst oprijem. Primeren je za levičarje in desničarje. Tak tip ročaja še posebej priporočamo kuharjem z nekoliko večjimi dlanmi, ki zase težko najdejo primeren in udoben japonski nož. Nož ima tudi zaščito za prste, saj zaključek ročaja pri prehodu v rezilo oziroma opora za palec (ang. bolster) poteka vzdolž pete rezila, tako da prepreči drsenje prsta ob rezalnem robu.

Nože Tamahagane odlikuje dobro ravnovesje – tako kot pri vrhunskih športnih avtomobilih je tudi pri teh nožih razporeditev teže med sprednjim in zadnjim delom, torej med rezilom in ročajem, idealna, tj. v razmerju 50:50. To je bil eden od ciljev pri snovanju linije nožev Tamahagane, kar lahko začutimo takoj, ko primemo nož v roko, saj teža ročaja uravnoteži težo rezila. Nož je zato udobno uporabljati tudi pri dolgotrajnem in napornem delu za kuhinjskim pultom.

KOVAČIJA:
Tamahagane kovačija izdeluje nože po vseh pravilih. Ko kovač namreč uporabi preizkušene materiale, desetletja izkušenj v kovanju nožev in oboje spoji z brezčasnim dizajnom, se stvari postavijo na svoje mesto. So vzdržljivi, cenovno ugodni in vam bodo služili dolgo časa.

Noži Tamahagane se torej ponašajo z vzdržljivostjo, dolgotrajno in fino ostrino ter enostavnim brušenjem. Prav tako združujejo brezčasno, preprosto obliko z ostrino, ki ji preprosto ni para. Nož, ki je eleganten, a hkrati kakovosten in skrajno učinkovit. Navdušil bo tako domače kuharje kot tudi najbolj zahtevne kuharske mojstre, ki v nožu iščejo popolno ravnovesje in vzdržljivost.


 


Glavne značilnosti

Oblika rezila: Gyuto
Jeklo: VG-5
Konstrukcija: San-mai / v-edge / tsuchime (matte)
Trdota (HRC): 61
Dolžina noža: 342 mm
Dolžina rezila: 210 mm
Širina rezila: 46 mm
Debelina rezila: 2 mm
Teža: 190 g
Dolžina ročaja: 123 mm
Tip ročaja / material: Zahodni ročaj [yo] / pakka
Kovač: Tamahagane
Lokacija kovačije: TSUBAME-SANJO / Niigata Prefektura / Japonska
Napis na rezilu: "Tamahagane"




Razstavni salon Obiščite nas v našem razstavnem salonu na naslovu Litostrojska 40 v Ljubljani, kjer vam bomo najbolje posredovali vse informacije o našem asortimanu izdelkov ter vam povedali veliko koristnih nasvetov.






Dodano!

V košarico