Tanaka Amatsubu Gyuto VG-10 180 mm

Shigeki Tanaka  - #‍060103101382

183 € PPC: 215,00 € (-15%)


Opis izdelka

Shigeki Tanaka je izdelal zelo uporaben ročno narejen gyuto nož, primeren za rezanje zelenjave, ribe in mesa. Ravno prav velik, da ni prevelik za domačega kuharja in ne premajhen za poklicnega chefa. Dvostransko rezilo je iz odličnega VG-10 jekla, ki je kaljeno do trdote 61 HRC in zaščiteno z mehkejšimi plastmi nerjavečega materiala, kar mu daje zanimiv damask videz in dobro zaščito proti rjavenju. Ročaj noža je iz črne micarte, ki je zelo odporna na obrabo

Kovačija:

Tanaka je vešč obrtnik, ki se lahko pohvali s kreativnim oblikovanjem in neverjetnim mojstrstvom. Znan je predvsem po obdelavi klasičnih japonskih jekel z damaskom, zaradi odličnih veščin kovanja in radikalnih posegov v tradicionalne oblike pa je en izmed najbolj prepoznavnih japonskih kovačev.

Njegova kovaška pot se je začela v mestu Takefu (sedanje mesto Echizen v prefekturi Fukui), kjer so hitro prepoznali njegov talent za obdelavo materialov in smisel za oblikovanje. Po treh letih usposabljanja se je leta 1999 pridružil družinski tovarni v mestu Miki in začel izdelovati kuhinjske nože. Več o Tanaki si preberite v tem prispevku (vključena tudi foto zgodba iz našega obiska kovačije pred nekaj leti).




Glavne značilnosti

Oblika rezila: Gyuto
Jeklo: VG-10
Konstrukcija: San-mai / full hamaguri convex / damask
Trdota (HRC): 61
Dolžina noža: 310 mm
Dolžina rezila: 185 mm
Širina rezila: 46 mm
Debelina rezila: 2.2 mm
Teža: 145 g
Dolžina ročaja: 118 mm
Tip ročaja / material: Zahodni ročaj [yo] / mikarta
Kovač: Shigeki Tanaka
Lokacija kovačije: MIKI / Hyōgo Prefektura / Japonska
Napis na rezilu: 名匠誠貴作 "Made By Master Craftsman Shigeki"




VSE PRAVICE PRIDRŽANE © KRALJ ŽARA 2025.
Studio Pešec d.o.o., Litostrojska 40, 1000 Ljubljana • Davčna številka: SI46658068