Tanaka Santoku Ginsanko Migaki z rezilom dolžine 165 mm je vsestranski nož za pripravo mesa, zelenjave in rib. Prihaja izpod rok kovaškega mojstra Shigekija Tanake, veščega obrtnika, ki se lahko pohvali s kreativnim oblikovanjem in neverjetnim mojstrstvom. Nož je minimalističnega videza s popolnoma zloščenim rezilom (migaki zaključek) san-mai laminacije, z rahlim distalnim zoženjem hrbtenice od ročaja proti konici in osemkotnim orehovim ročajem. Edina izrazita karakteristika rezila je osupljiv, ročno vklesan kanji. OBLIKA REZILA: JEKLO: LAMINACIJA: GEOMETRIJA: ZAKLJUČNI VIDEZ: ROČAJ: O KOVAČU: Njegova kovaška pot se je začela v mestu Takefu (sedanje mesto Echizen v prefekturi Fukui), kjer so hitro prepoznali njegov talent za obdelavo materialov in smisel za oblikovanje. Po treh letih usposabljanja se je leta 1999 pridružil družinski tovarni v mestu Miki in začel izdelovati kuhinjske nože. Več o Tanaki si preberite v tem prispevku (vključena tudi foto zgodba iz našega obiska kovačije pred nekaj leti). |
Glavne značilnosti | |
---|---|
Oblika rezila: | Santoku |
Jeklo: | Ginsan (Silver III) |
Konstrukcija: | San-mai / hamaguri, distal taper / migaki |
Trdota (HRC): | 62-63 |
Dolžina noža: | 303 mm |
Dolžina rezila: | 165 mm |
Širina rezila: | 48 mm |
Debelina rezila: | 2.1 mm |
Teža: | 125 g |
Dolžina ročaja: | 126 mm |
Tip ročaja / material: | Japonski ročaj [wa] / oreh, ebenovina |
Kovač: | Shigeki Tanaka |
Lokacija kovačije: | MIKI / Hyōgo Prefektura / Japonska |
Napis na rezilu: | 名匠誠貴作 "Made By Master Craftsman Shigeki" |