Tenderloin (pljučna pečenka), japonska govedina Wagyu

Selecta   - #BV730
Tenderloin (pljučna pečenka), japonska govedina Wagyu

281,00 € / kg
NA VOLJO V NASLEDNJIH VELIKOSTIH

Opis izdelka

Najboljša govedina na svetu, japonska govedina Wagyu, je pridobljena iz vrste govedi tajima-gyu, vzrejene v japonski prefekturi Hyogo (kjer je Kobe glavno mesto). Selektivna vzreja govedi, ki traja že 1900 let, njena izolacija in posebne metode prehranjevanja so pripeljale do unikatnih razlik v teksturi in okusu japonske govedine Wagyu, ki je kakovostno vsaj dva razreda nad najboljšo ameriško govedino (prime beef po ameriški klasifikaciji).

  • Samo govedo s čistokrvno linijo tajima-gyu je primerno za govedino Wagyu. .
  • Govedo mora biti vzrejeno v japonski določeni provinci.
  • Žival mora biti kastrirani bik ali telica, ki še ni povrgla telet.
  • Prehrana živali mora biti sestavljena izključno iz sena in zrn.
  • Meso mora biti zaklano in predelano v določeni japonski prefekturi.
  • Marmoriranost mesa mora biti vsaj stopnje 6.
  • Kakovost mesa mora biti A4 ali A5 – najvišja kakovostna razreda.
  • Zaklana žival ne sme tehtati več kot 470 kg.
  • Pakirano v vakuumu.
Pozor!
Na trgu najdete govedino kobe style ali wagyu, ki sicer izhaja iz japonske govedi (ali mešanice japonskega goveda in goveda angus), a večinoma ni vzgajana na Japonskem in ne ustreza strogim kakovostnim zahtevam prave japonske govedine Wagyu.










Dodano!

V košarico