Ročno kovan in ročno brušen gyuto, izdelan v butični delavnici TOJIRO ATELIER, predstavlja vrhunec TOJIROVE ponudbe vsestranskega srednje velikega kuhinjskega noža. Odlična VG-10 sredica je ročno kovana po tradicionalni metodi v lep 63 plastni damask vzorec s kuro-uchi patino. Primeren za zahtevnega kuharskega mojstra za domačo ali poklicno uporabo, vsekakor pa za nekoga, ki ceni ročno izdelavo in mojstrsko brušenje. Gyuto oblika je japonska izvedba tradicionalnih evropskih chef nožev. Dolžina 240 mm je optimalna za sekljanje večjih količin zelenjave in rezanje mesa. Poleg čudovito izdelanega damask vzorca, ki se razkriva na spodnji polovici rezila, je nož obdelan tudi v kuro-uchi patino, ki mu daje nekoliko rustikalen pridih. Na rezilu je ročno vgraviran podpis mojstra in lokacija kovačije v kanji pisavi. Ergonomičen ročaj noža je iz izdelan iz trpežne micarte, eleganten videz pa mu dajejo kovane zakovice. Ročaj nudi varen in čvrst oprijem, ki bo preprečil zdrs dlani proti rezilu. Zaključek ročaja (bolster) je nerjaveč in poskrbi za gladek in prijeten prehod med ročajem in rezilom. Nož je varno shranjen v tradicionalni japonski leseni škatli iz lesa pavlovnije. Kovačija:TOJIRO je en izmed večjih in bolj cenjenih proizvajalcev japonskih kuhinjskih nožev, ki so po svetu znani predvsem po izjemni kvaliteti za razumno ceno. Če se boste potepali po Japonski, lahko kovačijo TOJIRO v Niigati tudi obiščete, saj imajo za obiskovalce odprto vodenje po kovačiji, prav tako pa imajo odprt tudi krasen Showroom z vsemi svojimi izdelki. |
Glavne značilnosti | |
---|---|
Oblika rezila: | Gyuto |
Jeklo: | VG-10 |
Konstrukcija: | San-mai / v-edge / damask, tsuchime |
Trdota (HRC): | 61 |
Dolžina noža: | 370 mm |
Dolžina rezila: | 240 mm |
Širina rezila: | 49 mm |
Debelina rezila: | 2.6 mm |
Teža: | 265 g |
Dolžina ročaja: | 122 mm |
Tip ročaja / material: | Zahodni ročaj [yo] / mikarta |
Kovač: | TOJIRO |
Lokacija kovačije: | TSUBAME-SANJO / Niigata Prefektura / Japonska |
Napis na rezilu: | 藤次郎 "Tojiro" 疾風 |